Teljes a diadal a hálál fölött!

Amikor pedig ez a romlandó romolhatatlanságba öltözik, és ez a halandó halhatatlanságba öltözik, akkor teljesül be, ami meg van írva: "Teljes a diadal a halál fölött!

(I. Korinthusi levél, 15:54)


A nehézségek, és szenvedések a feltámadásra készítenek fel bennünket.

Mert a sérült nyakak, szétzilált otthonok, összetört szívek megrendítik a földi dolgokba vetett reménységünket. Egyedül az örök életbe kapaszkodó hitünk tudja figyelmünket erről a Földről elterelni. Annak a dicső napnak a várása, amikor "teljes lesz a diadal a halál fölött", lesz a szenvedélyünk, mert rádöbbenünk arra, hogy ez a világ nem tudja kielégíteni legmélyebb vágyainkat, szükségleteinket.

A nehézségek az Istennel való találkozásra is felkészítenek bennünket. Tételezzük fel, hogy nem ismered a fájdalom érzését. A hírneveden nem esett folt. Senki sem gázolt a lelkedbe. Nem fájt a hátad, nem bicsaklott ki a bokád, és nincs lyukas fogad. Így hogyan tudnád méltányolni Jézus sebhelyes kezeit, melyet kitár feléd, hogy üdvözölhessen téged? Gondolj bele, ha sohasem bántott volna meg téged senki, ezen gyötrelem és kín megtapasztalása híján hogyan tudnád átérzéssel köszönteni a Fájdalom Férfiját ?
Amikor szemtől szembe találkozol majd Jézussal, a nehézségeid valamelyest megértetik veled, hogy min is ment Ő keresztül, hogy megajándékozhasson az örök élet ígéretével. A szenvedésben való hűséges kitartásod pedig egy halovány felajánlás lehet számára válaszként. Mert ha sérülés mentesen, sebek nélkül járulnál Elé, a szereteted milyen bizonyítékát hozhatnád magaddal?

Dicsőítelek, Hatalmas Uram, hogy a szenvedés által készítesz fel engem az örök életre. Kérlek segíts a mai napon, hogy a feltámadás ígéretében élhessek, hogy a fájdalmaim közepette ez a reménység adjon okot a hálára. Ne engedd, hogy panaszkodjam és zsörtölődjem, mert azon a napon, amikor megállok majd Jézus előtt, szeretném felajánlani Neki a szeretetem és hűségem bizonyítékát.
(Forrás:Joni and Friends, Daily Devotionals, More of Heaven, http://www.joniandfriends.org/daily-devotional/)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések