Jézus imái

Történt azokban a napokban, hogy kiment a hegyre imádkozni, és Istenhez imádkozva virrasztotta át az éjszakát.

(Lukács 6:12)

Szerinted miét imádkozott Jézus, amikor elvonult  egy csendes helyre kora reggel? Ha elég közel lettél volna Hozzá, hogy kifüleld, szerinted mit hallottál volna, milyen szavakat mondhatott Atyjának? Mi terhelte az Ő szívét, és tulajdonképpen az Atya szívét is?
Ha a fenti kérdésekre tudnánk a választ, nem gondolod, hogy megváltozna az imaéletünk és az életmódunk is? Nem kell találgatnunk azonban, hogy Jézus milyen szavakat mondhatott Istennek imái alatt. Mert János evangéliumának egész tizenhetedik fejezete egy feljegyzése, egy szó szerinti lenyomata az Úr imaéletének. Kikért könyörgött Ő? Érted és értem.
  
Jézus a közbenjáró imájának nagy részét értünk szentelte. Azért fohászkodott, hogy mindinkább megismerjük Isten az Ő valóságában, hogy engedelmeskedjünk Őneki, hogy megértsük és elfogadjuk az Ő szavát. A mi hitbeli megerősítésünkért és bizonyosságunkért imádkozott. Védelmet és egységet kért számunkra. Azért könyörgött, hogy örömünk legyen, és azért, hogy megszentelődhessünk. És hogy buzgó bizonyságtevői lehessünk.

Folytathatnám, de te magad is elolvashatod a tizenhetedik fejezetben. Hát nem megrendítő az a gondolat, hogy miközben Jézus tudta, hogy fájdalmas halál vár rá, Ő nem önmagát helyezte előtérbe, hanem bennünket?

"De nem értük könyörgök csupán, hanem azokért is, akik az ő szavukra hisznek énbennem. hogy mindnyájan egyek legyenek, ahogyan te, Atyám, énbennem, és én tebenned, hogy ők is bennünk legyenek, hogy elhiggye a világ, hogy te küldtél el engem."
(János 17:20-21)

Úr mások érdekében járt közben az Atyánál, nem nekünk is így kellene tennünk? Gondolj a környezetedben lévő emberekre, majd nyisd ki a Bibliát János evangéliumának említett fejezeténél. Imádkozz szeretteidért, az Úr gondolatait, szavait magad előtt tartva, átgondolva. És áldd Istenedet azért, hogy Jézus a nagy Közbenjáró is így imádkozik érted.
(Forrás: Joni and Friends, Daily Devotionals, The Prayers of Jesus, http://www.joniandfriends.org/daily-devotional/)


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések