Egy bátorító szó...


Egy hang szól: Kiálts! Én megkérdeztem: Mit kiáltsak? Minden test csak fű, és minden szépsége, mint a mezei virágé. Elszárad a fű, elhervad a virág, ha ráfúj az Úr szele. - Bizony, csak fű a nép!

(Ézsaiás könyve 40:6,7)

Hát nem csodálatos?! Nem vagy több a fűnél!

Mielőtt azonban abbahagynád a látszólag nyomasztó gondolat továbbolvasását, fontold meg a következőt: Mi lenne, ha éppen Isten állításának az ellenkezője lenne igaz? Mi lenne, ha örökké virulnánk ebben a testben, soha sem hervadnánk el? Nekem két dolog jut az eszembe:

Először is, örökké el kellene viselnem önmagamat. Sok ember fél a haláltól, de én nem vagyok annyira biztos abban, hogy ezen testben örökké élni annyira jó ötlet lenne. El sem tudom képzelni hogy mindvégig együtt éljek gyengeségeimmel és bűnre hajló természetemmel. Amikor majd életem a végéhez ér, egészen biztosan nem fogok hosszabbításért könyörögni.

Másrészről pedig nem csak te vagy én élnénk örökké, hanem azok is, akik üldöznek bennünket, azok, akik utálják Istent. Nem tudnánk elkerülni a jelenlétüket, tetteiket és azok következményeit sem. Mekkora csapás lenne az...


Lehet, hogy leterhel az egészségügyi állapotod, a legfrissebb összezörrenésed a főnököddel, vagy a legutóbbi harcod személyes bűnöddel nagyon elkeserít? Fel a fejjel. Nem fog örökké tartani. Minden csak egy fű csupán.


Uram, hálát adok azért, hogy megengeded, hogy ez a bűnös testünk meghaljon. Tudom, Te vagy egyedül méltó ebben a Világmindenségben, hogy örökké élj. Köszönöm, hogy megajándékozol azzal a kiváltsággal, hogy én is örökké éljek, - a feltámadás után!



(Forrás:Joni and Friends, Daily Devotionals, An Encouraging Word, http://www.joniandfriends.org/daily-devotional/)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések