A világot átölelő ima

"...véreddel vásároltad meg őket Istennek minden törzsből és nyelvből, minden nemzetből és népből."
(Jelenések könyve 5:9b)


Amikor ágyhoz vagyok kötve egy hosszabb időn keresztül, akkor időnként úgy érzem, hogy életem nagyon bekorlátozódik a négy fal közé. A legjobb gyógymód erre a szűk látókörűségre az, hogy imám alatt igyekszem a Földünk legelhagyottabb zugára is gondolni. Csodálatos módja ez a látószögem kibővítésének, és ily módon tovább juthatok a hátsó udvarom kerítésénél.

Ekkor szoktam imádkozni a Mozambikban élő nyitott gerinccel születő kisgyermekek édesanyjaiért. És megemlítem imámban azokat az embereket, akik a Filippi szigeteken az őserdőben a pálmafákról leesve megbénulnak. A szellemi fogyatékos gyermekekért is imádkozom, akik elzártan élnek Észak Koreában vagy Kínában.

Ha az a vágyad, hogy Isten országában találkozhass emberekkel minden törzsből, nyelvből, nemzetből és népből, akkor imádkozz az elveszettekért, hogy mélyreható kérdéseket tehessenek fel maguknak, mely segítségével gondolataik Istenre terelődhetnek. Imádkozz, hogy ezek az emberek feltegyék maguknak a következő kérdéseket: "Kiben bízhatok ebben az életben?" "Mi az élet értelme?" Imádkozz értük, hogy amikor feltekintenek a lenyűgöző csillagos égre az éjszaka kellős közepén, megkérdezzék maguktól: "Vajon mi lesz velem a halálom után?"

Ezután kérd Istent, hogy jelentse ki önmagát azoknak, akiknek nincs a kezükben az Írott Ige ajándéka. Imádkozz, hogy vagy egy traktátus által, egy misszionárius közvetítésével,  vagy egy keresztény rádió műsort hallgatva megérintse őket üzeneted. Látod, nem is kell egy nagyszabású keresztény programban részt venned, hogy az egész világot szolgáló misszionárius lehess. Kitartó imáddal szolgálhatod ezeket az embereket.

"Az ima felfrissíti a szívünket, összhangban tart Istennel, együttérzésünket élteti az emberek iránt, kiemeli a szolgálatunkat a puszta profizmusból, a mindennapi teendőinket gyümölcsözővé teszi, és megmozgatja a mennyei közbenjárás kerekeit." - fogalmazta meg egyszer valaki.

Uram, kérlek helyezd a szívemre azokat az embereket, akiknek szükségük van a Te segítségedre és a Tőled származó reménységre, függetlenül attól, hogy éppen hol élnek, az utca túloldalán, vagy a Föld másik szegletében.

(Forrás: Joni and Friends Daily Devotional, The World Class Prayer, http://www.joniandfriends.org/daily-devotional/)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések