Bibliai versek memorizálása

Bizony, a ti gondolataitok nem az én gondolataim, és a ti utaitok nem az én utaim - így szól az Úr. Mert amennyivel magasabb az ég a földnél, annyival magasabbak utaim a ti utaitoknál, és gondolataim a ti gondolataitoknál.

(Ézsaiás 55:8-9)


A legtöbb keresztény vágyik egy tisztább, nemesebb gondolatvilágra. Jézus szerint az egyik legfontosabb parancsolat az Isten szeretete...teljes elméből. Isten szavainak memorizálása a legjobb útja gondolataid újraépítésének. Mert a Szentírás bizonyos részeinek megtanulása olyan, mintha Isten gondolatait ültetnénk el a szívünkbe. Ezáltal a lelkünk mindenképpen tisztulni fog.

Másik oldalról hosszabb hangvételű bibliai Igék memorizálásának segítségével az Úr gondolatmenetébe nyerhetünk mélyebb bepillantást. Így egyre inkább megértjük és ráhangolódunk az Úr terveire. Mi más tisztíthatná meg ennél alaposabban a gondolatvilágunkat?

Hallottam egy történetet egy családról, akik a sivatag peremén éltek. Elképedve látták, hogy gyönyörű virágok nyílnak a sós homokban otthonuk hátsó oldalán egy keskeny kis sávban. Nem jöttek rá, hogy mi okozza ezt a növekedést, mert hosszú hónapokon keresztül sikertelenül próbálkoztak zöldséget és virágot termeszteni a házuk körül. A talány akkor oldódott meg, amikor eszükbe jutott, hogy erre a földterületre önti ki az édesanya a mosogató vizét minden nap. Hónapok alatt a rengeteg víz kimosta a sót a földből. Ezért tudott az élet megjelenni, és virág fejlődni az adott területen.

Amikor bensőnket át és átjárja a Szentírás szava, a régi, tisztátalan gondolatainkat egyszerűen elmossák a Bibliai versek. Új gondolatok, Isten gondolatai fognak otthonra lelni elménkben.

Uram, a Te gondolataidat szeretném visszhangozni, kérlek tölts be elmémet a Te Igéddel. Kérlek, egyre inkább tisztítsd meg lelkemet, amint egyre mélyebbre vezetsz Igéd megismerésében. Mutasd meg nekem, hogy mely gondolatodat tanuljam meg a mai napon.
(Forrás:Joni and Friends Daily Devotional, Memorizing, http://www.joniandfriends.org/daily-devotional/)

 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések