Súlyemelés

"Félelemmel és rettegéssel munkáljátok üdvösségeteket, mert Isten az, aki munkálja bennetek mind az akarást, mind a cselekvést az ő tetszésének megfelelően."
(Filippi 2:12-13)

A Krisztusban való növekedés a nehéz súlyok emeléséhez hasonlítható. A probléma ott kezdődik, hogy senki sem szereti ezeket a súlyokat emelgetni. Csak körbesétálgatjuk a hatalmas súlyzónkat, megvizsgálgatjuk, összehasonlítgatjuk társaink súlyaival. Összejöveteleket tartunk más súlyemelőkkel, és megbeszéljük a helyes technikáját a súly megközelítésnek, a meghajlásnak és megragadásának, és végül a felemeléséről is beszélgetünk.

Előszeretettel hallgatjuk meg a híres emberek bizonyságtételeit, akik rekord nagyságú súlyokat emeltek, könyveket, cikkeket gyűjtünk a témáról. Hasonló gondolkodású súlyemelők csoportjához csatlakozunk, akikkel együtt imádkozunk és verseket tanulunk meg a súlyemelésről.

Mindent megteszünk az ügy érdekében, csak éppen a súlyt nem ragadjuk meg, és nem is emeljük fel. Időnként a félelmeink gátolnak bennünket. Sikerülni fog? Mi fog történni, ha kudarcot vallunk a nehéz súlyokkal? Talán túlontúl gyengék vagyunk? Mire végre rászánjuk magunkat, és kezünkkel a súlyt megragadjuk, majd elkezdjük az erőkifejtést,  hirtelen meglepő dolog történik. Mennyből jövő erőt kapunk. Isten hatalma elkezd bennünk kiteljesedni, amint a feladat elvégzéséhez a hitünket gyakoroljuk. Mindent meg tudunk tenni - még azokat a bizonyos súlyokat is fel tudjuk emelni, - Általa, Aki megerősít Bennünket.

Miközben az üdvösségedért szorgoskodsz, Isten munkálkodik benned, és megadja neked a vágyat és az erőt, annak érdekében hogy teljesíthesd az Ő akaratát. Csak akkor lesz erőd "nem"-et mondani a rossz szokásaidra, ha az Ő ereje mondatja veled ezt a bizonyos "nem"-et. Csak akkor fogsz késztetést és erőt érezni ahhoz, hogy megnyisd a Bibliát, ha az Ő erejével veszed fel az Igét, és kezded el olvasni a verseket.

 Uram, tudom, hogy a mai napon hitemet próbáló események várnak rám, amelyek elől valószínűleg legszívesebben megfutamodnék. Szeretnék minden egyes kihíváshoz pozitívan hozzáállni, szeretném kezeimmel megragadni a feladatomat, és teljes szívemből bízni Benned, hogy Te fogod megadni az elegendő erőt az engedelmességhez.
(Forrás:Joni and Friends Daily Devotionals, Lifting Barbells, http://www.joniandfriends.org/daily-devotional/)


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések