Isten munkatársa

"Tagjaitokat se adjátok oda a bűn szolgálatára, hogy a gonoszság fegyvereivé legyenek. Hanem adjátok oda magatokat az Istennek, mint akik a halálból életre keltetek. Tagjaitokat is adjátok át az igazság fegyvereiként az Istennek."
(Római levél 6:13)

Amit őszintén átadsz Istennek, Ő azt bizonyosan át is fogja venni. A Nála letett dolgokat  Ő aztán mindig megtisztítja. Amit Isten megtisztít, azt minden esetben be is fogja tölteni. Amit pedig Isten betölt, azt Ő mindig, az Ő szolgálatában  használni is fog.

Isten mindig elfogadja azt, amit tiszta szívből, igazán felajánlasz Neki. Ha egy barátot viszel elé, Ő mindent meg fog tenni azért, hogy megtisztítsa a kapcsolatot, és betöltse azt az Ő erejével az Ő szándéka szerint. Ha a gondolatvilágodat ajánlod fel neki, Ő azt is kezelésbe fogja venni, segít neked, hogy megtisztítsd elmédet, és arra fog késztetni, hogy nemes és értékes gondolatokkal töltsd be azt.

Ki ne szeretne Isten eszközeként a szolgálatra készen állva lenni, amikor Isten elhívja, hogy elvégezze a számára  rendelt feladatot? Nem lenne csodálatos, ha Isten örömmel látná, hogy alkalmas vagy a munka elvégzésére? Szerintem minden kereszténynek ez a szíve vágya. Tehát, ha szeretnél Isten szolgálatába beállni, erősítsd meg szívedet, mert Ő igénybe akar venni téged az Ő munkájában.


Ha olyan alázatban ajánlod fel magad Istennek, mint aki a halálból az életre lett hívva, akkor Isten tudni fogja, hogy komolyan gondolod ígéretedet. Ő ekkor fog megtisztítani és az Ő erejével megtölteni téged. Ne feledd, azt a személyt, akit Isten megtölt, Ő mindenképpen használni is fog.

Uram, szeretnék olyan gyermeked lenni, akit Te örömmel használsz a Te dicsőségedre. Bizonyos feladatok teljesítésekor kérlek gondolj rám. Őszintén, minden fenntartás nélkül átadom magam szolgálatodra. Kérlek fogadj el engem, és tisztíts meg engem. Tölts meg jelenléteddel, és használj engem akaratod szerint. Ez a szívem őszinte vágya.

(Forrás: Joni and Friends Daily Devotionals, The Person God Uses, http://www.joniandfriends.org/daily-devotional/)



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések