Lépésekről

És hogyan hirdessék, ha nem küldettek el? Így van megírva: "Milyen kedves azoknak a jövetele, akik az evangéliumot hirdetik!"
(angol fordítás szerint:milyen gyönyörűségesek azoknak lábai, akik jó hírt hoznak...Róma 10:15)
 

Érdekes, hogy néhány hang, mint például a tűz ropogása, a teáskannából áradó gőz fütyülése, az apró harangok csilingelése, vagy egy alvó kisbaba édes szuszogása milyen jó érzéssel, melegséggel tölt el.

Amikor a szívet melengető hangokra gondolok, mindig eszembe jutnak a kórházi folyosón végiglépkedő ismerős lépések hangjai,mert ez mindig a látogatók közeledését jelentette! Családtagok és barátok derítették fel sivár napjaimat, és egy idő után már fel tudtam ismerni lépéseik zaját. Testvérem barna papucscipője végig tipegett a linóleumon. Édesanyám teniszcipői puhán cuppogtak. Barátom strandpapucsai csattogtak és Diána lépéseiben, aki egy kicsit túlsúlyos volt, bizonyos nehézkesség volt hallható.
Ezek a drága emberek mindig napsugárt hoztak a szobámba. Mosolyogtak és megöleltek. Időnként frissensült édességgel leptek meg. Máskor elhozták a Bibliájukat, és olvasás után együtt imádkoztunk. Milyen gyönyörűségesek is voltak lábaik, akik jó hírt és örömet hoztak számomra! Ahogy a Római levél 10. fejezetének a 15. verse is megfogalmazza, én hiszem, hogy ezeket a hírvivőket maga Isten küldte el hozzám.

Ilyen gyönyörűségesek lehetnek azoknak lábai akik jó hírt közvetítenek. A te lépéseid valakinek kedvesen ismerősen csengnek? Amikor reggelente belépsz irodád ajtaján, szerinted mit gondolnak az emberek amikor meghallják lépéseidet? Vagy amikor a lépcsőn felmész, hogy felébreszd férjed a délutáni alvásból, mit gondolsz, milyen érzések töltik el, amikor meghallja közeledésed? A lépéseid mosolyt és egy boldog köszöntést hordoznak? Tégy egy próbát, és élvezd a "gyönyörű lábak" küldetésével járó örömöket!

Uram, kérlek add meg számomra, hogy megláthassam az igazi szépséget az egyszerű szavak és a bátorítás ajándékában. Segíts megértenem, hogy a legapróbb figyelmességek felemelik a lelket és megerősítik a szívet. Mert minden ilyen apró cselekedet Téged dicsőít.

(Forrás:Joni and Friends Daily Devotionals, Footsteps, http://www.joniandfriends.org/daily-devotional/)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések