A korlátaidon túl











Mert nem olyan főpapunk van, aki ne tudna megindulni erőtlenségeinken, hanem olyan, aki hozzánk hasonlóan kísértést szenvedett mindenben, --mégis bűn nélküli volt.
(Zsidókhoz írt levél 4:15, angol fordítás szerint)


Ma reggel amikor felkeltem, az első gondolatom az volt, hogy már megint kezdődik minden elölről. A szokásos rutin szerint valaki megfürdet az ágyamban, felöltöztet, majd a tolószékembe pottyant. Amint ez a nyomasztó gondolat rám nehezedett, a Zsidókhoz írt levél 4. fejezetének a 15. verse jutott eszembe. Hiszen Jézus is megtapasztalta a mindennapi feladatok egyhangúságát. Ismerte a korlátaiból származó fájdalmat. Röviden fogalmazva Ő együtt érez, és megért engem, mert megtapasztalta ezeket az érzéseket. Tudom, hogy Jézus maga volt az, Aki eszembe juttatta ezt a verset, hogy megnyugtasson elkeseredésemben, és Ő segített, hogy vidámabban tekinthessek a napom elé.

Gondold át ezt a verset figyelmesen. Azt mondja itt az Ige, hogy Jézus együtt érez az erőtlenségeinkkel minden napon. Ő nem csak részben osztozott velünk erőtlenségeinkben, hanem teljes egészében magára vette azokat. Minden egyes megharcolt érzelmünk fullánkját Jézus már érezte korábban. És Ő mindezt céllal élte meg. Jézus azért vette magára a mi korlátainkat, hogy te és én túl tudjunk lépni azokon.


Mert Jézus dicsőséget érdemelt volna, de Ő teljesen megalázta magát. Jézus szeretetet érdemelt volna, Ő mégis elviselte az emberek gyűlöletét. Jézus kényelmet érdemelt volna ezen a Földön, mégsem volt egy hely számára, amit otthonának hívhatott volna. Ez a tudat balzsamot jelenthet a megaláztatásban vagy az elutasítottságban, és erőt adhat még a hajléktalanoknak is. Mert Jézus ilyen mélységeket élt meg azért hogy egészen együtt érezhessen  velünk.
Te Ura vagy minden gyengeségemnek, legyenek azok érzelmi, fizikai, mentális vagy lelki eredetűek. Csakis ezen az alapon dicsekedhetem erőtlenségeimmel, mert tudom azt, hogy a hatalmad erőt ad számomra, amikor eléd tárom összes hiányosságomat. Köszönöm kegyelmed, mely által örömet lelhetek a korlátaimban, mert ezek a korlátok eszközök, hogy hozzád közelebb kerüljek, Uram.
(Forrás:Joni and Friends Daily Devotionals, Beyond Your Limitations, http://www.joniandfriends.org/daily-devotional/)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések