A hit izmai

"Éppen ezért minden igyekezetetekkel törekedjetek arra, hogy a hitetekben mutassátok meg az igaz emberséget, az igaz emberségben ismeretet, az ismeretben önuralmat, az önuralomban állhatatosságot, az állhatatosságban kegyességet, a kegyességben testvéri szeretetet, a testvéri szeretetben pedig minden ember iránti szeretetet."
(2Péter 1:5-8)



A fizikoterápián Candy, egy mozgássérült sorstársam volt a torna partnerem. Minden áldott nap a gyógytornász beállította a székünket egy súlyzókkal és emelőcsigákkal teli fallal szembe, hogy elkezdjük a megerőltető napi tornagyakorlatainkat. Emlékszem, hogy míg én izzadtam és küszködtem, Candy csupán játszadozott a súlyzókkal.
Évekkel később, amikor visszamentem a kórházba ellenőrzésre, összefutottam Candyvel. Teljesen megdöbbentem, amikor megláttam. Karjai vékonyak voltak, és egész teste nagyon fáradtnak, gyöngének tűnt. Mindkettőnknek,  mozgáskorlátozottak lévén, ugyanaz a lehetőségünk megvolt arra, hogy erősítsük izmainkat, de mivel Candy elmulasztotta a mozgást, ezért izmai teljesen elsorvadtak és használhatatlanná váltak.

Sok keresztény, Candyhez hasonlóan, felelőtlenül éli meg a mindennapjait. Azt gondolják, hogy a keresztény élet valódi elköteleződés és hűséges engedelmesség nélkül egyszerűen csak az ölükbe pottyan. Ez pedig sajnos erőtlen életet, a nehéz, próbákban megterhelt időszakban pedig a kitartás hiányát eredményezi.

Épp ezért mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy erősen megállhassunk az Úrban. A keresztény növekedés nem egyszerűen csak "megtörténik" velünk, a lelki életünk csak akkor fog acélosodni, ha hitünket közben eddzük.

Szerinted folyamatosan erősödsz Krisztusban? Könnyedén megállapíthatod, ha életedet a fenti Ige mérlegére teszed.
Fejlődő önismerettel és önuralommal rendelkezel? A kegyesség és a testvéri szeretet életedet gyümölcsözővé tette?


A mai napon erős szeretnék lenni Tebenned, és a Te mindenható hatalmadban. Kérlek kegyelmeddel támogasd meg szívemet, hogy az életemben  a jóság, ismeret, önuralom, és a kitartás egyre inkább felismerhetővé váljon.

(Forrás:Joni and Friends Daily Devotionals, Muscles of Faith, http://www.joniandfriends.org/daily-devotional/)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések