Örökre barátok

"Az egész emberi nemzetséget is egy vérből teremtette, hogy lakjon a föld egész felszínén; meghatározta elrendelt idejüket és lakóhelyük határait"
(Apostolok cselekedetei 17:26)

Felfogtad, mit is jelent ez a vers valójában? Nem véletlenül élsz ebben a században és most, ebben az évben. És nem a véletlen események eredménye az sem, hogy melyik városban, utcában laksz, és az sem véletlen, hogy kik a szomszédaid, akikkel nap mint nap találkozol. Szerinted a baráti köröd hogy alakult ki? Még azt is Isten határozta meg, mert Ő maga helyezte az embereket az életedbe.
Gondolj bele. Megszülethettél volna egy másik században, egy másik földrajzi helyen is. Vagy egy másik földrészen is nevelkedtél volna. Mennyire másként alakult volna akkor az életed, ha más gyermekkori barátok és szomszédok között nőttél volna fel!

A milliárdnyi lehetőségek és a milliónyi emberek közül választotta ki Isten barátaidat, meghatározva a pontos idejét életednek. Ha így szemléled ezeket a kapcsolataidat, máris egy mélyebb, értékesebb megvilágításba kerülnek ezek a kötelékek! Istennek minden egyes baráti kapcsolattal speciális célja, egyedi terve van. Isten meghatározott céllal vette körül az életedet ezekkel az értékes és drága emberekkel. Belegondoltál, hogy keresztényként ezekkel az emberekkel fogsz együtt élni az örök életben is, és meg fogjátok tapasztalni egy mélyebb dimenzióját a barátságotok örömének? Mivel Isten együtt helyezett benneteket egy bizonyos földrajzi helyre és időben, neked és barátaidnak lehetőségetek nyílik arra, hogy Isten megváltási művében együtt vegyetek részt.

Atyám, megrendülve szemlélem bölcsességed és utaidat. Bárhová helyezhettél volna ezen a Földön, de Te úgy határoztál, hogy itt és most éljek. Kérlek mutasd meg ennek a ténynek a mélységét. Mutasd meg különleges tervedet barátaimra és családtagjaimra vonat-kozóan. És azt külön köszönöm, hogy számodra minden egyes ember, akit az életembe helyeztél, fontos és értékes.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések