Életed Ura


Térjetek meg, elpártolt fiaim! Meggyógyítlak benneteket, bár elpártoltatok. Itt vagyunk, eljöttünk hozzád, mert te vagy, URam, a mi Istenünk!

(Jeremiás 3:22)

Kit nevezhetünk igazán engedelmes kereszténynek? Akinek élete példamutató magatartást tár elénk? Egy hívőt, aki az Úr parancsolatait a legmesszemenőbb mértékig megtartja?

Amikor egy megújult elhatározással az engedelmesség útjára lépünk, úgy vélhetjük, hogy a szorgalmasabb Ige tanulmányozás vagy egy mélyreható önvizsgálat által egyre hűségesebb kereszténnyé válhatunk, remélve, hogy ezen cselekedetek által egyre inkább engedelmesebbek leszünk. Ez egy téves gondolkodás. Jeremiás maga is rájött erre, amikor az Úr azt mondta neki: "Térj meg hozzám... meggyógyítalak téged." Isten önmagára mutatott, mint gyógymódra, mert az Úr szemében az az igazi engedelmes gyermek, aki őszintén vágyakozik egyre inkább megismerni személyesen Őt. 

Isten nem az eredményeink után vágyakozik. Ő személy szerint ránk vár. Isten nem a szabályokhoz hű magatartásunkat akarja látni, hanem teljes lényünk odaszánását szeretné. Ne feledd, Jézus sohasem kényszerít vagy erőltet bennünket az engedelmességre. Ő sohasem ragaszkodik ahhoz, hogy Mesterünk legyen. Az Úr ahhoz viszont ragaszkodik, hogy feltétel nélkül szeressen bennünket.
"Bizonyos helyzetekben azt kívánjuk, hogy Isten bárcsak a helyes dolog elvégzésére kényszerítene bennünket, de Ő ezt sohasem fogja megtenni. Máskor viszont arra vágyunk, bárcsak hagyna magunkra bennünket, de Ő ezt sem teszi meg. Ha nem tartjuk meg a parancsolatait, nem koppint a fejünkre." - mondja Oswald Chambers.

Amikor azonban Jézust a gondolataid középpontjába helyezed, amikor szíved teljes vágyával Őt akarod követni, amikor életeddel Őt dicsőíted, - ekkor válik Jézus igazán életed Urává. 

Atyám, most már megtapasztaltam, hogy folyamatos hűséges életet egyedül csak egy szüntelen Veled való közösségben lehet megélni. Kérlek segíts meglátnom, hogy a Neked való engedelmesség teljes szabadsággal ajándékoz meg, és Nálad egy boldog, biztonságos és szabad életet élhetek. Vond magadhoz szívemet, hogy hozzád fordulhassak engedelmességben.



(Forrás: Joni and Friends Daily Devotionals, When He Is Easily Lord, http://www.joniandfriends.org/)


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések