Egy szokás mely megváltoztatja az életed...

Mit szólnál, ha megosztanék veled egy szokást, egy olyan dolgot, mely az életedet jobbá tehetné? Egy egyszerű alkalmazást, mely csupán hét betűből álló szó, egy szokást, ami meg tudja változtatni életed szinte valamennyi területét?

Nem titkolózom tovább...

Mert ez a szokás egyáltalán nem titok. Dávid, a  zsoltáríró gyakorolta, és írt róla az 56. Zsoltár 3. versében: "Ha félek is, benned bízom!" Dávid nagyon jól tudta mit jelent a félelem, hiszen megtapasztalta számtalanszor az életében, de azzal is teljesen tisztában volt, hogy mit jelent bízni Istenben.

Már valószínű, ki is találtad.
A szokás, amiről az előbb beszéltem, az a : B I Z A L O M.

Tudsz-e bízni Istenben minden élethelyzetedben?

Nemrégiben ezen a versen gondolkodtam, és azon tűnődtem, mi történne, ha a "Bizalom szokását" minden egyes problémámra és minden egyes negatív érzelmemre alkalmaznám? Mi lenne, ha megtanulnék Istenben bízni minden egyes szituációban?

Azt már mindannyian megtapasztaltuk, mennyire emberiek is tudunk lenni. Isten is tisztában van ezzel, hiszen Ő alkotott bennünket. Ha azonban képesek vagyunk a bizalom szokását a mindennapjainkba beépíteni, akkor ennek gyakorlati igazsága valódi segítség lehet számunkra a napi küzdelmeinkben. Azt is megtapasztaltuk már, hogy a napjaink döntései miként gyűlnek össze hetente, havonta és évenként egyre nagyobb és mélyebb problémává, ha úgy döntünk, hogy nem veszünk róla tudomást, és csak sodródunk a rossz döntésünk szokásával tovább.

A Bizalom Kihívás

Egy "Bizalom Kihívásra" szeretnélek invitálni téged. Készítsd el saját listádat a negatív érzéseidről és szokásaidról, melyek még megdolgozásra várnak, vagy életed azon területeiről, melyekben szükséges, hogy még inkább Istenre hagyatkozz. Ezután minden egyes sor után tegyed a következő mondatot: " Bízni fogok (Istenben)" Így változtasd meg a negatív hozzáállásodat pozitívvá. Összeszedtem néhány példát szemléltetésül:


Amikor félek, bízni fogok Istenben.

Amikor minden megkérdőjeleződik bennem, akkor is bízni fogok majd Istenben,

Amikor fáradt vagyok, bízni fogok Istenben.

Amikor gyenge vagyok, bízni fogok Istenben.

Amikor magányos vagyok, bízni fogok Istenben.

Amikor kísértés környékez, bízni fogok Istenben.

Amikor mérges vagyok, bízni fogok Istenben.

Amikor elbátortalanodom, bízni fogok Istenben.

Amikor csalódott vagyok, bízni fogok Istenben.

Amikor fájdalmat hordozok, bízni fogok Istenben.

Amikor beteg vagyok, bízni fogok Istenben.

Amikor aggódom, bízni fogok Istenben.

Amikor elesem, bízni fogok Istenben.

Az utolsó mondatot azért tettem hozzá, mert időnként nem fog sikerülni, hogy minden körülmény között bízzál Istenben. De ne add fel! Isten hűséges, nyugodtan Belé vetheted bizalmad. Ő mindenképpen segíteni szeretne neked.


Nem egy pozitív gondolkodásról, hanem egy pozitív választásról van szó.

Ez nem egy pozitív gondolkodás szokása, hanem egy személyes, tudatos elköteleződés, egy pozitív választás kérdése. Ez a szokás egy kiegyensúlyozott magatartást eredményez, és egy belső, felszabadító erővel ajándékoz meg. Gyakorold a bizalom szokását minél gyakrabban. Az életkörülményeidet nem befolyásolhatod. A környezetedben lévő embereket sem tudod megváltoztatni. Sőt, még önmagadat sem tudod megváltoztatni, mert egyedül Isten képes erre. De a perspektívádat arról, hogy miként kezeld a nehézségeket és az élethez való hozzáállásodat mindenképpen meg tudod határozni. Dönthetsz arról, hogy bizalmadat az egyetlen Egybe helyezd, Aki képes értelmet adni minden egyes élethelyzetnek. Bízz Istenben mindenkor, minden körülményedben. Add át az irányítást, egyszerűen legyen bizalmad Istenben, és engedd, hogy Ő cselekedjen.




(Forrás: Rebecca Barlow Jordan, One habbit can change your life, http://www.rebeccabarlowjordan.com/one-habit-can-change-life/)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések