Amikor semmi más nem működik...



Kegyelem néktek és békesség Istentől, a mi Atyánktól és az Úr Jézus Krisztustól.




(Filippibeliekhez írt levél 1:2)




A veszekedésünk miatt pattanásig feszült volt a hangulat, Kennel makacsul hallgatva, csendben ültünk egymás mellett. Végül ő szólalt meg először: "Úgy tűnik, semmiképpen sem tudunk közös nevezőre jutni... egyetlen egy dolog amit tehetünk az az imádkozás." Tudtam nagyon jól, hogy igaza van, de ott, abban a pillanatban semmi kedvem sem volt imádkozni.


Hallgattam Kent amint gépiesen elmondja imáját, Isten kegyelmét és békéjét kérve. Ahogy telt az idő, imája közben egyre inkább úgy éreztem, hogy a szíve lassanként kezd meglágyulni. Hosszú percnyi csendes várakozás után én is elkezdtem Istenhez szólni, bár nagyon élettelennek és monotonnak tűntem. De ekkor az én szívem is kezdett felengedni. Összetörve, bűnöm tudatában kértem Isten kegyelmét, és Kenért imádkoztam, mert tudtam jól, hogy a legjobb szándéka szerint igyekezett eljárni. Miután befejeztem, Ken ismét átvette a szót, és megrendültem amint felfedte érző, vérző szívét az imájában. Elkezdtek folyni a könnyeim, és egy legyőzhetetlen vágyat éreztem, hogy átöleljem őt. Ekkor már a kegyelem és a békesség volt jelen közöttünk.


Házastársként az összezördülések sajnos jelen vannak az életünkben, és valószínű, hogy az időnként köztünk lévő feszültség nem fog magától megoldódni. De abban bizonyos vagyok, hogy a szívből jövő őszinte ima mindig teret enged Isten kegyelmének és békéjének és mindig helyre tesz bennünket.


Épp egy reménytelennek tűnő helyzetben vagy, és úgy gondolod, nincs számodra segítség? Ilyenkor egyedüli menedék csakis az ima lehet. Mert ha egy kétségbeesett imában, őszinte, vágyakozó szívvel fordulunk Istenhez, Ő mindig készen áll ránk árasztani végtelen kegyelmét. John Bunyan így fogalmazott: "Imában inkább szavak nélküli szívünk legyen, mint szív nélküli szavunk."

Áldalak Uram Jézus, mert kegyelmedet és békédet oly gazdagon kész vagy ránk árasztani. Szívemet meghajtom előtted, hogy drága ajándékaidat befogadhassam.


(Forrás: Joni and Friends Daily Devotionals, When All Else Fails, http://www.joniandfriends.org/)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések