Legyetek az Igének cselekvői

 Legyetek az igének cselekvői, ne csupán hallgatói, hogy be ne csapjátok magatokat.

(Jakab levele 1:22)
 
Emlékszel a Lukács evangéliumában leírt történetre a négy barátról, akik mozgássérült társukat Jézus elé vitték?  Nem tudtak a tömegen átvergődni, így hát megbontották a tetőt, és a hasadékon keresztül engedték le barátjukat az Úr lába elé. A farizeusok és a törvény tanítók megdöbbenve és felháborodva szemlélték, hogy Jézus nem csak meggyógyította a férfit, hanem még a bűneit is megbocsátotta ennek a beteg embernek.

A történet főszereplői két csoportra oszlanak, a farizeusokra, akik üldögéltek, és a férfiakra, akik tevékenyen közbenjártak. Hasonlítsd össze a két csoport hozzáállását. Az egyik csoport ült, kritizált és elégedetlenkedett, a másik csoport pedig egy barátért járt közben. Ők azok akik hitben cselekedtek is. Isten azt szeretné, hogy  ne csupán hallgassuk az Ő szavát, hanem töltsük is be a megértetteket. Amikor nem kritizálunk, hanem a tettek mezejére lépünk azáltal, hogy mások terheit hordozzuk, akkor többet kapunk az Úrtól, mint amire számítottunk. Gondolj csak a beteg emberre és a négy barátjára. Ők a gyógyulás reményében keresték fel Jézust, de ennél sokkal többet kaptak: a bűneik bocsánatában is részesültek!

Ha arra törekszel, hogy az Ige szavának megcselekvője légy, akkor sokkal többet fogsz nyerni, mint amire valaha is számítottál. Mert Isten olyan áldásokkal fog megajándékozni, amelyekre nem is gondoltál. Ne csak ülj a padban a gyülekezetedben, hanem hordozd is gyülekezeted terheit!


Úr Jézus, Gyógyítóm, és Tanítóm! Nem akarok a farizeusokhoz hasonlítani, akik csupán ücsörögtek és hallgatták szavadat. Én a négy baráthoz hasonlóan szeretnék az emberekhez viszonyulni. Kérlek, késztess a hitre és cselekvésre, ha a mai napon valakit szükségben látok. Segíts kérlek, hogy terheit hordozhassam, és ezáltal mindketten Téged dicsőíthessünk.

 (Forrás: Joni and Friends, Daily devotional, Sitting...Carrying, http://www.joniandfriends.org/daily-devotional/)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések