Készülj fel

Íme, titkot mondok nektek: nem fogunk ugyan mindnyájan meghalni, de mindnyájan el fogunk változni. Ezért, szeretett testvéreim, legyetek szilárdak, rendíthetetlenek, buzgólkodjatok mindenkor az Úr munkájában, hiszen tudjátok, hogy fáradozásotok nem hiábavaló az Úrban.


(I.Korinthusi levél 15:51,58)

A mostani életünk teljesen meg fog változni, amikor majd meghalljuk a trombita hangját, mely a mennybe tartó utazásunk kezdetét jelzi. Mindent át fogunk értékelni Krisztus jelenlétének fényében. A terveink, a hierarchiák, az elveink, a különböző rendszerek és értékek, melyek társadalmunkat irányították éveken keresztül, jelentéktelenné fognak válni. Mindenki egyenlővé válik, a nagyágyúk és a szürke mezei egerek közötti különbség semmivé lesz.

Mivel ilyen radikális változás fog beállni az életünkben, Pál arra szólít bennünket, hogy készüljünk fel erre az időszakra. És mivel nehezen kezeljük a különböző fordulatokat az életünkben, a felszólítás hasznosnak tűnik. Mert minden változás, melyet nem előz meg felkészülés, stresszt és megosztást okoz.
Pál előkészületei az örök életre szóló perspektívákat hordoznak. Először is állj szilárdan. Az eredeti nyelvben, a szó jelentése tulajdonképpen azt jelentette, hogy légy a helyeden. Azt az embert, aki hitében helyén van, kevésbé érintik a támadások.

Másodszorra, ne engedd, hogy bármi is megingasson. A kifejezés jelentése szerint, ne mozdulj el a hitedtől. Legyen ez fontosabb számodra, mint az emberi hatalmaknak való engedelmesség. Vigyázz, nehogy valaki eltántorítson meggyőződésedtől!

Harmadszorra, teljes odaszánással szolgáld Uradat, mert semmi sem készít fel jobban Krisztus visszajövetelére, mint a szeretetből, Krisztusért munkálkodó tettek. Tisztábban, és sürgetőbben hangolódsz rá így Krisztus visszajövetelére.

Felkészültél?

Uram, hosszú perceket tölthetek a mennyről töprengve, de ösztönzésedre van szükségem, hogy erősen állhassak, és mindig  az érted való munkában találhassam magam. Kérlek segíts, hogy a menny utáni sóvárgásomat a Veled való találkozás túlcsorduló öröme töltse be.

(Forrás: Joni and Friends Daily Devotionals, Get ready,  http://www.joniandfriends.org/daily-devotional/)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések