Melyik ember az közületek, akinek ha száz juha van, és egyet azok közül elveszt, nem hagyja ott a kilencvenkilencet a pusztában, és nem megy az elveszett után, mígnem megtalálja azt? És ha megtalálta, felveti az ő vállára, örülvén... ily módon nagyobb öröm lesz a mennyben egy megtérő bűnösön...

Lukács 15:4-7


Előfordult már, hogy valami fontos dolgot elvesztettél, esetleg a tömegben hirtelen nem találtad a gyermekedet, és amikor végre aggodalomtól elgyötörve az Úrhoz fordultál segítségért, egyszer csak előkerült a gyermek vagy a keresett tárgy? Milyen érzések kavarogtak benned?

Jézus mint Isten Báránya messzire utazott a mennyből. Pedig ott igazán minden tökéletes. De mi nagyon hiányoztunk Neki! Te is, hiszen név szerint ismer Téged, minden örömöddel bánatoddal, szereteteddel és megkötözöttségeddel együtt. A biztonságos mennyből eljött közénk, csakhogy karjaiban hazavihessen minket az Atyához. Képzeld el, mit érezhet, amikor végre megtalál Téged és átölel. Mit teszel most? kibontakozol öleléséből, és még távolabb kóborolsz, vagy sírva-ujjongva megpihensz karjaiban, teljességgel átadva Neki mindent, és erőt merítesz a haza vezető útra? Nincs már messze a menny, hidd el! Rázd le most fásultságodat! Ne áltasd és ne hasonlítgasd magad máshoz, ne mondd szívedben: "hozzá képest még egészen rendben vagyok". Nekem is, Neked is mindennap szükségünk van a megtérésre, az Ő szeretetének közelségére. 
Engedd, hogy Téged is hazavigyen az Úr! Ha így teszel, a Te "megkerülésed" is csodálatos ünnepi alkalom lesz a mennyben!
(Áhítatok Nőknek)
  

Megjegyzések

  1. Köszönöm Orsi az igéket,a mondanivalókat amikkel megajándékoztál nap mint nap.Nagyon fog hiányozni.mert sokszor ez volt az esti áhítatunk a gyerekekkel,ez vitt előre ,ha megrekedtem,és olyan sok oldalról mutatta be nekem Isten szeretetét.Szóval, nem volt hiába való!!!Puszi:Gyöngyi

    VálaszTörlés
  2. Aranyos vagy! :-) Azért nem tűnünk el teljesen, csak lehet, hogy időnként ritkábban lesz bejegyzés.
    Puszi, Orsi

    VálaszTörlés
  3. .ááá,most,hogy csatlakoztam???Orsi....?!

    VálaszTörlés
  4. Válaszok
    1. Éljen, éljen, éljen! Boros Zsuzsanna is csatlakozott a blogunkhoz! :-)
      A női kör blogja nem fog megszűnni, az volt a kérdés bennem, hogy van-e igény arra hogy napi bejegyzésekkel folytassuk-e? Szeretnétek-e olvasgatni a bejegyzéseket, nem lett e fárasztó, vagy egyhangú? A visszajelzéseitek alapján semmiképp sem szeretnék meghátrálni, sőt arra bátorítalak benneteket, hogy ti magatok is tegyétek közzé egyre inkább a gondolataitokat, mert ez nem az én személyes blogom, hanem miénk, a "nőké".
      Szóval írjuk együtt az oldalt!
      Puszi:Orsi

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések