"Az Úr a te őriződ, az Úr a te árnyékod a te jobb kezed felől...Megőrzi az Úr a te ki- és bemeneteledet, mostantól fogva mindörökké!"

121. Zsoltár 5-8


A 121. zsoltár a grádicsok éneke. A zarándokút végén, az Isten házához való hazaérkezéskor a lépcsőn felfelé lépdelve énekelték. Vallomás arról, hogy Isten mindenütt jelen van. Sőt nemcsak jelen van, hanem nagyon közel van hozzád, ott a jobb kezednél. A grádicsok énekében jobb oldalunkon áll az Úr, Dávid hálaénekében pedig a bal oldalon. Dávid egy másik zsoltárában segít elképzelni ezt a körbeölelő védelmet: "Elől és hátul körbezártál engem, és fölöttem tartod kezedet" (Zsoltár 139:5) KÖRKÖRÖS VÉDELEM. Csak egyetlen esetben válik felismerhetetlenné ez a láthatatlan, de mégis oly kézzelfogható jelenlét, ha az ellenség elhiteti velünk, hogy Isten elhagyott.
Kire hallgatunk inkább? Kinek az ígéretében bízunk? Ézsaiás próféta örök érvényű tanácsot fogalmaz meg a Lélek által: "ne sietséggel jertek ki, és ne futással menjetek, mert előttetek megy az Úr, és követni fog Izráel Istene" (Ézsaiás 52:12) Csak vele együtt tudunk bármilyen veszélyhelyzetből megszabadulni, és csak ilyen módon, hogy Ő puhán körülvesz minket, és kivezet a bűn rabságából, hazairányítja lépteinket téves útjainkról.
Ne feledjük! Jézus a kereszten elszenvedte helyettünk az Istentől való teljes elhagyatottságot, hogy mi átélhessük Vele való állandó kapcsolatot. Legyen mindennap élményünk, imatapasztalatunk ugyanaz, mint Aszáfnak: "te fogod az én jobb kezemet" (Zsoltár 73:23)!
Áhítatok Nőknek
  

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések