Ha pedig a világosságban járunk...közösségünk van egymással, és Jézus Krisztusnak, az Ő Fiának vére megtisztít minket minden bűntől.

I János 1:7

Ha választhatunk, hogy mikor intézzük dolgainkat, akkor inkább nappal tesszük azt. Lelki életünkre, vajon nem ugyanez a törvényszerűség igaz? Valójában az Úrtól kapott világosságban könnyebb járni, mint a lelki sötétségben botorkálni. Erre azonban csak akkor vagyunk képesek, ha mindennap engedjük Jézusnak, hogy megtisztítsa szívünket. Még nagyobb öröm, ha embertársainkkal szeretetközösséget vállalva, "világítva" járunk a helyes úton.
Nem azért igaz ez, mintha így biztosítva lennénk minden nehézség ellen, de Ő épp a Benne élő közösség által ad erőt számunkra. Vére minden bűntől képes megtisztítani! Ez nem csak üres biztatás! Kapaszkodjunk biztos ígéreteibe, védelmező kezébe! Az Úr helyet készít a mennyben mindannyiunk számára. Nem válogat közöttünk, egyformán szeret mindannyiunkat, függetlenül attól, hogy most éppen hol vagyunk. Azonban szeretné felfedezni bennünk az Ő jellemét.
Halld meg ma szelíd hívását! Ha odafigyelünk, meg fogjuk hallani. Hív, hogy mások szükségleteiben, szeretetéhségében észrevegyük Őt, Vele együtt világítsunk, és tovább haladjunk a mennybe vezető úton. Akkor elvezet bennünket is az örök igazságra és a soha véget nem érő, bűn nélküli, örömteli életre, amelyben mérhetetlenül gazdag áldásokkal vár ránk. Mi akadályozhatna meg, hogy elfogadd Megváltód szeretetét?




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések