Az én juhaim hallják az én szómat, és én ismerem őket, és követnek engem: És én örök életet adok nekik...

János 10:27-28

Olyan világban élünk, ahol nap mint nap veszély leselkedik ránk. Mégis van egy hely, ahol nyugalmat, békét lel szívünk. Jézus hív mindannyiunkat, akik megfáradtunk, hogy nála nyugalmat találjunk. Jézus azt mondja magáról, hogy ő a jó Pásztor, aki életét adja a juhokért. A pásztor ismer minden egyes juhot a nyájából, Jézus is ismeri az övéit, nevünkön szólít bennünket. A pásztor és a juh között szoros kapcsolat van, ismerik egymást, ismerik egymás hangját. Senki sem ragadhatja el, mert  a pásztor gondot visel róluk, mindennap találkoznak. Mivel a juhok ismerik pásztorukat, ezért követik Őt mindenhova.
Nem tévedhetünk el a világ útvesztőiben, mert  a Mester hangját halljuk: "ez az út, ezen járjatok". Szentlelke által vezet minket az örök életre. Nála biztonságban lehetünk, mert senki ki nem ragadhat az ő kezéből. Ha közelében maradunk, hallótávolságban, akkor nem fenyeget az a veszély, hogy elveszünk. A Golgotán értünk halt meg és támadt fel, hogy akik hisznek őbenne, örök életük legyen. Ő vigyáz ránk mindennap, nem akarja, hogy elvesszünk. Kövessük Pásztorunkat, akkor nem tévedünk el, ha jól ismerjük hangját, elfordulunk az idegen hang hallatán, Sátán nem tud megtéveszteni. Ha Jézus a mi pásztorunk, akkor semmiben nem szűkölködünk, hiszen azért jött, hogy életünk legyen és bőségesen részesüljünk áldásaiban, kegyelmében.


Megjegyzések

  1. Köszönöm a mai igéket, mélyen a szivembe rejtve indulok a feladataim elvégzésére,szeretettel ölellek benneteket Terézanya

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések