Az Úr az én pásztorom, nem szűkölködöm...

23. Zsoltár

Bizalomzsoltárnak is nevezik e zsoltárt. Soraiból mérhetetlen nyugalom és békesség árad felénk. Elfeledteti a szenvedést és gondjainkat, elűzi a gyötrő gondolatokat, bátorítja azt, aki csalódott, vigasztalja a betegeket, nyugalmat ad a haldoklóknak életük utolsó órájában.
A zsoltár szerzője Dávid, aki a mindennapi tapasztalataiból merítve a pásztor és a nyáj képét használja fel arra, hogy az Úr és az Ő népe közötti viszonyt bemutassa.
A jó pásztor: Jézus Krisztus, aki nemcsak megkeresi az elveszettet, hanem életét is feláldozta érettünk, mint juhaiért. Vajon értékeljük-e jóságát és szeretetét? Vezetése alatt életünknek célja, értelme van, gondoskodik minden testi és lelki szükségletünkről. Mennyei kenyerével táplál és az élet vize üdít fel, amikor áldott szava a Szentlélek által élővé válik számunkra.
Nem mindig a legkönnyebb út az, amelyen Pásztorunk vezet, de ne féljünk Őt követni. mert neki van hatalma, hogy megvédje az övéit. Velünk van minden nap és nem hagy el soha. Ebben az életben sokféle ösvény van, amelyen járni lehet, de csak egyetlen egy vezet a menny felé.
Ha naponta Jézus, a jó Pásztor nyomában haladunk, és hozzá ragaszkodunk, akkor biztosan célba jutunk. Ott lehetünk majd vele egy örök életen át abban az országban, amit Ő készít számunkra, és ahol nem lesz nyomorúság, szenvedés, könny, betegség, halál.
Én nagyon várom már azt a napot, amikor találkozhatok Megváltómmal és Pásztorommal.
Te is?
(Áhítatok Nőknek)





 HA IDŐTÖK ENGEDI, NÉZZÉTEK MEG EZT A FILMET, AZ EGYIK KEDVENC SOROZATOMBÓL, "LAURA INGLASS: FARM AHOL ÉLNÜNK : AZ ÚR AZ ÉN PÁSZTOROM, 1. ÉS 2. RÉSZ":




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések