Erősítsétek a lankadt kezeket, és szilárdítsátok a tántorgó térdeket. Mondjátok a remegő szívűeknek: legyetek erősek, ne féljetek!...Ő jő, és megszabadít titeket!

Ézsaiás 35:3-4


Első gondolatom az, ahogy Jóbbal bántak a barátai. Jób elvesztette vagyonát, gyermekeit, egészségét, végül feleségét is. Szüksége lett volna bátorító jó szóra. Jöttek a barátai. Sokáig csendben, megrendülten szemlélik, hogy mi történt barátjukkal. Ezután egymást túllicitálva kezdik rábizonyítani, hogy képmutató, bűnös, akit most keményen büntet az Úr.

Ha valóban képmutató és bűnös lett volna, az ostorozó szavak bűnbánatra, megtérésre segítették volna? Aligha!

Azóta se változott sokat a világ. Kritizálunk, kárhoztatunk a gyülekezeten belül és kívül - a családon belül és kívül. Hol vannak, akik a lankadóknak erőt adó szavakat mondanak? Hol vannak, akik a tántorgó térdűeket felsegítik?

A valódi vigasztalás az Úr szabadító tetteire való rámutatás. Sok esetben a nehézségek, a próbák épp a hitünket akarják erősíteni. Azt akarja, hogy tartsunk ki - még egy kicsit legyünk türelemmel, és a szabadítás itt lesz. Pál "pillanatnyi" és "könnyű" szenvedésnek nevezte azokat a nehézségeket, amiket itt és most kell elhordozni. Amikor ott leszünk az új Jeruzsálemben, akkor már valóban igaz lesz a "pillanatnyi" és "könnyű" kifejezés. Addig viszont szükségünk van olyanokra, akik megértenek minket, akik bátorító szavakat mondanak. Olyan emberekre van szükségünk, akik hitelesek, és el tudják mondani, hogy számukra miként adott erőt az Úr. Legyen jelszód a mai napra: BÁTORSÁG
(Áhitatok nőknek)

     

Megjegyzések

  1. Igazán bátorító üzenet a mai!
    Isten tényleg lép, jön és szabadít a megfelelő időben.
    Köszönjük Atyánk, hogy bátorítasz és hogy részt vehetünk a bátorításban! Ne engedd, hogy elfelejtsük ezt, ha majd igazán nehéz idők jönnek ránk!

    Köszönjük, Orsi (?) az üzeneteket!
    Jutki

    VálaszTörlés
  2. Nekem is sokat jelentettek a fenti sorok. Olyan biztonságot nyújt, hogy van egy Atyánk, aki menedéket jelent, és Jézus Krisztusban biztos, sziklaszilárd talajra állít bennünket. Reményt és bátorítást üzen nekünk: nem vagyunk egyedül, és már elkészítette a megoldást!
    :-)
    Jézusban elrejtett, áldott napot kívánok
    Orsi

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések