"Az elveszettet megkeresem, s az elűzöttet visszahozom... a beteget erősítem...és legeltetem őket úgy, mint illik.

Ezékiel 34:16


Mindig szerettem a történelmet, a régi ókori agyag táblákról sokat olvastam, és rendkívül izgalmas  volt, amikor egy emberi érzést, egy gondolatot megértettem abból, amit több ezer évvel ezelőtt írtak le. Megelevenedtek a régi korok emberei, bepillanthattam a gondolkodásmódjukba, mintha ott lettek volna a telefonvonal túlsó végénél és válaszoltak volna. Amikor olvastam ezeket a szavakat, valami megérintett.
Ezt egy bizonytalanságokkal teli időszakban írta Ezékiel próféta. Isten egy pillanatra kiemelte a prófétát ebből a problémákkal terhes világból, és egy szélesebb perspektívát mutatott meg neki. A látványt a prófétát vigasztaló szavak kimondására késztette: VAN EGY ISTENÜNK, AKI MEGKERES, VISSZAHOZ, BEKÖTÖZ, MEGERŐSÍT ÉS IGAZSÁGOT SZOLGÁLTAT.
Engedjük ma, hogy Isten bennünket is felemeljen a mindennapi élet problémái közül, és bízzuk Rá magunkat! Bátran bízhatunk Benne, mert Ő Jézusban mindent odaadott nekünk:
"Aki az Ő tulajdon fiának nem kedvezett, hanem Őt mindnyájunkért odaadta, mi módon ne ajándékozna vele együtt mindent minékünk? (Róma 8:32)
Történjen ma bármi veled, tudd:"...azoknak, akik Istent szeretik, minden javukra van, mint akik az Ő végzése szerint hivatalosak."
Akik Istent szeretik, azoknak az életében minden együtt munkálkodik a végső jóra, (más szóval: minden, ami veled történik, az átmegy a Kegyelem Királyi Trónusa előtt, és Isten, ha hozzá fordulsz, akkor ezen történések által fel tud készíteni arra, hogy az örök életben találkozhass vele! )
(Áhítatok nőknek)

 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések