Vonulj vissza és imádkozz

"Ő azonban visszavonult a pusztába, és imádkozott."

Lukács 5:16

Hónapokig tartó tervezés után a nővérem, Binu és én végre lehetőséget kaptunk arra, hogy egy bizonyos baráti társasággal vacsorázzunk. A thai ételek nagyon finomak voltak - ráadásul a beszélgetés is szórakoztató és tartalmas volt.
Mielőtt még elkezdhettünk volna azon gondolkodni, hogy milyen desszerttel fejezzük be az estét, Binu megszólalt: "Hé, hölgyeim, ha végeztünk, talán mindannyian beszállhatnánk az autómba és imádkozhatnánk!".
Ha ismernéd Binut, nem találnád ezt megdöbbentőnek. Először is, szereti a kocsiját. Sokat utaztunk már vele. Másodszor, nagyon szeret imádkozni. A fiai gyakran jöttek haza az iskolából arra, hogy a szobájukban imádkozva találják őt. Még mindig ezt teszi, pedig a fiúk főiskolára járnak, és a tanév alatt távol vannak.
Amikor felhívom, hogy "kiszellőztessem" az életemben lévő gondokat, meghallgat, tanácsot ad, és azt mondja: "Miért nem imádkozunk?". Aztán egyenesen Isten tróntermébe megy velem a telefonon keresztül. Nagy és kis dolgok miatt is gyakran kapok tőle egy sms-t, amelyben imádságot kér. Hisz az ima erejében, és meg is éli azt.
Így aznap este vacsora után, ahelyett, hogy elmentünk volna valahova desszertet enni, mindannyian bepattantunk Binu furgonjába, hogy imádkozzunk. Bevallom ... készen álltam arra, hogy hazamenjek és pizsamába bújjak, de tudtam, hogy Binu jobbat választott -időt az Úrral.
Felváltva osztottuk meg a saját szükségleteinket és a körülöttünk lévő emberek nehézségeit. Egyenként imádkoztunk ezekért a kérésekért. A légkört átjárta Isten ereje. A Szentlélek valóban ott volt közöttünk abban az autóban.
Az imádkozás könnyűnek tűnik, de őszintén szólva, számomra olykor nehéz. Amikor látom, hogy Binu mennyire tudatosan imádkozik, az inspirál. De még inkább, tudtad, hogy Jézus is szándékosan imádkozott?
"Ő azonban visszavonult a pusztába, és imádkozott." Lukács 5:16
"De miután elbocsátotta a sokaságot, felment a hegyre magánosan imádkozni." Máté 14:23
"Nagyon korán, a hajnali szürkületkor felkelt, kiment, elment egy lakatlan helyre, és ott imádkozott." Márk 1:35
Jézus ... a Szentháromság egyik személye, Isten egyetlen Fia ... időt szakított az imádkozásra.
Hálás vagyok Pál apostolnak a Szentírás későbbi szakaszában található felszólításáért, hogy "szüntelenül imádkozzatok" (1Thesszalonika 5:17). Ez egész napos beszélgetésre hív bennünket Istennel, függetlenül attól, hogy éppen mit csinálunk. De Jézus imáinak példái az evangéliumokban is nagyon sokatmondóak. Bár kétségtelenül állandó párbeszédben állt Atyjával, az a tény, hogy Jézus mégis elment imádkozni, gyakran magányosan, példát mutat számunkra.
Ha Jézus így imádkozott, nekem nem kellene így imádkoznom? Nem akarom kihagyni az Istennel töltött időt azzal, hogy nem csendesedem el. Azt akarom, hogy rólam is azt mondják, amit a nővéremről és a Megváltómról - hogy gyakran visszavonulok imádkozni.


Drága Istenem, a napjaim gyakran elszállnak anélkül, hogy időt töltenék Veled, egyedül, imádságban. Annyira hálás vagyok, hogy bármikor bátran járulhatok trónod elé, és hogy meghallgatsz, amikor hívlak. Segíts nekem, hogy tudatosabban töltsek időt Veled. Jézus nevében, Ámen.

https://proverbs31.org/read/devotions/full-post/2023/07/06/slip-away-and-pray
https://www.pexels.com/hu-hu/foto/szemely-no-ima-hit-6284267/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések