Mikor a Sátán megkísért

“Ki kárhoztat? A Krisztus Jézus, aki meghalt, sőt aki feltámadott, aki Isten jobbján van, aki közben is jár érettünk?” (Róma 8;34)

Évekig a legtöbb imanaplóbejegyzésem azzal kezdődött, hogy újra és újra megvallottam ugyanazt a bűnt, amivel küzdöttem. Kevés dolog olyan megalázó, mint szembenézni a saját hibáink hosszú, feketén-fehéren lejegyzett listájával.

Néhányunk számára ez a saját kézírásunkkal van feljegyezve. Másoknál emlékképek ugranak fel a múltbeli viselkedésükről, amelyeket legszívesebben elfelejtenénk. Megint másoknak az ellenség suttogja a fülébe, aki készségesen emlékezteti őket arra, hogy miben maradtak alul. A régi himnusz jut eszembe “A Mennyben fenn a trónusnál”:

“Mikor a Sátán megkísért
És vádol megbánt bűnökért,
Krisztusra nézek, áldom Őt,
A bűneimből megmentőt.”

Valóban van egy vádló, aki Isten népe ellen vádakat emel Isten előtt (Zakariás 3:1-2; Jelenések 12:10) és legyünk őszinték: mindannyian vétkezünk. A legtöbb ilyen vád valószínűleg megalapozott.

De tudod, hogy ki az, aki jelenleg is Isten trónja előtt áll és közbenjár értünk?

Jézus.

Hála Istennek, hogy Jézus ott áll, és megvéd minket az Atya előtt. Nem azért, mert a jótetteink túlsúlyban vannak a rossz tetteinkkel szemben. Erre nincs reményünk. Hanem azért, mert Jézus felajánlja a saját tökéletes igazságát, hogy fedezze minden bűnünket:

“Ki kárhoztat? A Krisztus Jézus, aki meghalt, sőt aki feltámadott, aki Isten jobbján van, aki közben is jár érettünk?” Róma 8;34

Mindaddig harcolni fogunk a bűn ellen, amíg e földi testben élünk és rendben van, ha rövidre zárjuk a számlát azáltal, hogy rendszeresen megvalljuk bűneinket és elfogadjuk Isten bocsánatát.

De nem kell egyedül küzdenünk. A saját testünk és a gonosz erők elleni harcban Isten az igazságosság páncéljával ruház fel minket, hogy szembeszállhassunk az ellenség ármányaival: “Álljatok meg hát! Csípőtöket igazsággal övezzétek fel, öltsétek fel az igazságosság páncélját.” (Efézus 6:14)

Az igazságosság páncéljának csodája az, hogy nem a saját igazságunk véd meg minket, hanem Jézus tökéletes igazsága. (2 Korintus 5:21)

Mi véd meg téged? - lényed központját, a legsebezhetőbb helyet, ahol az ellenség megpróbálna megtámadni - nem a saját képességed, hogy helyesen cselekedj. Ebben az esetben a páncélunk tele lenne lyukakkal, amin a bűn elleni küzdelem rozsdaként rágná át magát. Inkább Jézus szilárdsága, bűnnélkülisége, tökéletes, szeplőtelen igazsága az a védelem, amely elölről és hátulról is beborítja a hátunkat.

Ahogyan Ádám és Éva az Édenkertben (1Mózes 3:7) megpróbálta magát fügefalevelekkel befedni, mi sem tudnánk soha befedni magunkat a saját igazságunkkal. Csak Isten szeplőtelen Bárányának áldozata az, ami tetőtől talpig betakar minket.

Amikor az Atya rád és rám néz, Jézus tökéletes igazságát látja, nem pedig a mi ismételt hibáinkat.

Halleluja! Milyen csodálatos és irgalmas Megváltó!

Jöjjünk tehát bátran Isten trónja elé, hogy irgalmat és kegyelmet kapjunk a szükség idején (Zsidók 4:16).

Öltsük magunkra Jézus igazságát azáltal, hogy megvalljuk bűnös küzdelmeinket, és elfogadjuk az Ő megbocsátását és kegyelmét. Kérhetjük Őt, hogy készítsen fel bennünket a harcra, amikor a testünket a halálba adjuk és engedelmességben járunk az Ő Lelkével. Megpihenhetünk Jézus Krisztus győzelmében, amikor napról napra az Ő igazságában járunk.


Drága Jézus, köszönöm, hogy a Te igazságoddal borítasz be engem. Amikor kétségbe akarnék esni, emlékeztess kérlek, hogy szegezzem Rád a tekintetemet ahelyett, hogy magamat próbálnám megjavítani. Megpihenek a Te tökéletes, drága szeretetedben. Jézus nevében, Ámen.


When Satan Tempts You To Despair by Asheritah Ciuciu – Proverbs 31 ministries / kép: pinterest.com

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések