Krisztus menyasszonya vagy

"Mert aki alkotott, az a férjed, akinek Seregek URa a neve, és aki megváltott, az Izráel Szentje, akit az egész föld Istenének hívnak."

Ézsaiás 54:5

Új, fehér ruhát vettem fel, és a hajamat feltűztem egy copfba, mint fiatal menyasszony koromban. De ezúttal az ügyvédi irodába tartottam.
Sok évnyi erőfeszítés után 21 évig tartó házasságom akaratom ellenére véget ért.
Rettegtem az első ügyvédi találkozótól. Nem azért, mert arra számítottam, hogy vitás lesz - megegyeztünk. A félelmem abból a tudatból fakadt, hogy ez lesz az első hivatalos lépés a vég felé, amelynek minden erőmmel ellenálltam.
A találkozó jól kezdődött. Válaszoltam az ügyvéd nevekre, dátumokra és címekre vonatkozó kérdéseire. Aztán megkérdezte, hogy hol házasodtunk össze.
"Gatlinburg, Tennessee" - mondtam. Egy város, amely csak szép emlékeket őrzött számomra - az utazásunkról, amikor megterveztük a nagy napunkat, majd az esküvőnkről néhány hónappal később, és a 10. évfordulónk alkalmából tett visszautunkról. Az emlékfoszlányok a szívembe markoltak, és váratlanul kiáradt belőlem a bánat.
Nehéz házasságunk alatt sokszor fordultam az Ézsaiás 54:4-8-hoz vigasztalásért. Belekapaszkodtam abba a reménybe, hogy amikor úgy éreztem, hogy nem szeretnek, Isten ígéretei mindig igazak:
"Mert aki alkotott, az a férjed, akinek Seregek URa a neve, és aki megváltott, az Izráel Szentje, akit az egész föld Istenének hívnak." (Ézsaiás 54:5)
Az egész föld Istene, a seregek Ura és Izrael szentje azt mondja, hogy Ő az én férjem. Ő hív vissza magához, amikor elhagyatottnak és lélekben nyomorultnak érzem magam (Ézsaiás 54:6). Amikor félelmet, szégyent és elutasítást érzek, mélységes könyörületet mutat felém (Ézs 54:4; Ézs 54:7). Amikor elhagyatottnak érzem magam, Ő örökkévaló hűséggel közelít hozzám (Ézsaiás 54:8).
Jézus követőiként vigasztalódhatunk ezekkel a meghitt ígéretekkel. Az életünkben élő emberek megszeghetik fogadalmaikat, elhagyhatnak minket, és engedhetik, hogy kihűljön irántunk érzett szeretetük - de a mi Urunk soha nem bánik velünk így. Ehelyett azt ígéri, hogy habár este szállást vesz a sírás, reggelre itt az ujjongás (Zsoltárok 30:5). Ő hamu helyett fejdíszt ad Sion gyászolóinak, gyászfátyol helyett illatos olajat, a csüggedés helyett öröméneket (Ézsaiás 61:3).
Egy napon az egyház be lesz mutatva Jézusnak, mint menyasszonya, és mindenki, aki hisz benne, együtt fog lakomázni a Bárány vacsoráján a mennyben (Jelenések 19:7-9). Fehér ruhában leszünk, gyönyörűen felöltözve a férjünknek (Jelenések 21:2).
Most nagy vigaszt nyújt számomra a tudat, hogy Jézus minden nap mellettem van, védelmez és szeret engem, mint Megváltóm és mennyei férjem.
Ha Jézusba vetetted a hitedet, akkor te is az Ő menyasszonya vagy, barátom. Bármilyen fájdalmat is éltél át, Ő képes kezelni. Bármilyen árulást is szenvedtél el, Ő megérti. Az Ő szerető jelenléte állandó balzsam volt számomra ebben a nehéz időszakban. Imádkozom, hogy te is az Ő menyasszonyaként díszítsd fel magad naponta, élvezd a lelki intimitást Vele most, miközben várakozással tekintesz az Ő visszatérésére.


Drága Jézus, dicsőítelek Téged, mint Teremtőmet és Férjemet. Micsoda megtiszteltetés tudni, hogy Te a  menyasszonyodnak tekintesz engem! Hadd fogadjam el a dicséret és az öröm ruháit, amelyeket kínálsz nekem, még a megpróbáltatásokban is, amelyekkel szembe kell néznem. Szerető jelenléted legyen állandó vigaszom. Jézus nevében, Ámen.

https://proverbs31.org/read/devotions/full-post/2023/06/26/you-are-the-bride-of-christ
https://www.pexels.com/hu-hu/foto/ferfi-par-szeretet-emberek-1683989/

Megjegyzések

  1. Csodálatos, fantasztikus igék! 30 évvel ezelőtt engem is vigasztaltak!

    VálaszTörlés
  2. Pont ma gondolkoztam el ezen, hogy nem a legegyszerűbb dolog a házasságunk... És kérdeztem Istent, hogy ugyan miért ilyen nehéz, mit rontok el... Kértem türelmet de azért előtte eljátszottam a "bezzeg a Hufnágel (így kell írni?) Pisti" gondolattal :D ami tudjuk nem vezet sehova.
    Erre jött ez az ige és elmélkedés.

    Köszönöm Istenem, hogy te minden szükségünket betöltöd. Mi emberek nem tudjuk egymást maradéktalanul szeretni, sokszor bántjuk is egymást. Kérlek, hogy tőled várjuk a tökéletes szeretetet, amit tudjunk továbbadni a környezetünknek, különösképpen a házastársunknak. Imádkozom minden nehéz házasságban élőért. Taníts minket egymáson keresztül is a helyes útra. Ámen

    A szerkesztőknek köszönet az áldozatos munkáért. Rendszeresen találkozom az oldalon a "pont jókor jött" igékkel, gondolatokkal. :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések