Ha a hitedet fáradtnak, próbára tettnek és megtépázottnak érzed

 „Teljes örömnek tartsátok, testvéreim, amikor különféle kísértésekbe estek, tudván hogy hitetek próbája állhatatosságot eredményez.”
‭‭Jakab‬ ‭1‬:‭2‬-‭3‬ ‭




Ahogy ültem az orvosi rendelőben, az orvos lenézett az ölében lévő vizsgálati eredményekre, és azt mondta, hogy az egyetlen lehetőség számomra a nagy műtét.

A szívem mélyén azt akartam, hogy a hitem félelem nélkül ragyogjon, de az igazság az, hogy a hitem volt az utolsó dolog, ami a szívemet és az elmémet foglalkoztatta. Aggódtam, szorongtam, és még egy kicsit dühös is voltam, hogy Isten hagyta, hogy ez megtörténjen. Az élet már így is tele volt, és a gyógyulási idő gondolata nyomasztónak tűnt.

Amikor a próbák a semmiből jönnek és próbára teszik a hitünket, frusztráló lehet, ha úgy érezzük, hogy az a hit, amiről azt hittük, hogy megvan, nem elég. Ez az a pont, ahol a félelem és a hit keresztezi egymást, és választás elé állít bennünket. Ha félelmünk táplálásával biztosra megyünk, az kényelmesnek tűnik, de amire valójában szükségünk van, az a hiteles, mély hit, amely hisz abban, hogy Isten mindent az Ő terve szerint tud és fog megoldani.

Talán túl jól tudod, milyen érzés, amikor próbatétel próbatétel után halmozódik. Könnyű belefáradni a próbatételbe.

A diagnózisok a semmiből jönnek.

Fájdalmas szakítások érnek minket.

Szeretteink megbetegszenek.

A gyerekek rossz döntéseket hoznak.

A házasság nehézzé válik.

A szülők meghalnak.

A pénz szűkösen áll.

Változik a munkahely.

Jól kidolgozott terveink ismét meghiúsulnak.

Nehéz, hogy fáradtnak, próbára tettnek és megtépázottnak érezzük magunkat mindattól, amit az élet tartogat.

De a hiteles, mély hit választása nem egy utólagos gondolat vagy egy jó ötlet, amely "jó hangulatot" hoz nekünk a nehéz idők közepette. Ez egy olyan döntés, amit meg kell hoznunk, mielőtt a megpróbáltatások felhalmozódnak.

Néha hajlamos vagyok úgy gyakorolni a hitemet, hogy kipipálom az összes négyzetet. Olvasom a Bibliát, imádkozom, templomba járok. Pipa, pipa, pipa. Úgy tűnik, mintha a jó dolgok felülírhatnák a rosszat, és a hit virágozni fog.

Az igazság az, hogy csak a szabályok betartása és a dobozok kipipálása nem visz közelebb Jézushoz. A hiteles hit a Jézussal való kapcsolatban található, ahol újra és újra eldöntjük, hogy Ő az, ahol erőt, igazságot, irgalmat, kegyelmet és segítséget találunk. Azt jelenti, hogy úgy döntünk, hogy várunk Isten időzítésére, még akkor is, ha annak nem mindig van értelme számunkra.

Talán ezért mondta Jakab apostol könyvében: 

“Teljes örömnek tartsátok, testvéreim, amikor különféle kísértésekbe estek, tudván hogy hitetek próbája állhatatosságot eredményez.”

‭‭Jakab‬ ‭1‬:‭2‬-‭3‬ 



A nehéz körülmények gyakran arra kényszerítenek bennünket, hogy értékeljük a hitünket. Ha a hited fáradtnak, próbára tettnek és megtépázottnak érzed, nem vagy egyedül. Ez a próbatétel nem azért van itt, hogy tönkretegyen vagy magával ragadjon, és soha többé ne tudj felkelni. Ez az időszak egy csodálatos lehetőség arra, hogy hagyd, hogy a Jézussal való kapcsolatod virágozzék. Nem egy szabálylistában, hanem egy kapcsolatban.

Ebben gyökerezik a hiteles hit.

Drága Jézus, fáradt vagyok. Szükségem van arra, hogy megerősítsd a hitemet a nehéz körülmények között, amelyekkel szembe kell néznem. Segíts, hogy emlékezzek arra, hogy Te irányítasz mindent, hogy még ha nem is értem, vagy nem látom a kiutat, tudjam, hogy velem vagy. Jézus nevében, Ámen. 





Forrás:

Micah Maddox

When Your Faith Feels Tired, Tested and Torn

July 19, 2023 Daily Devotion

https://proverbs31.org/read/devotions/full-post/2023/07/19/when-your-faith-feels-tired-tested-and-torn

www.proverbs31.org

Fotó: Canva.com

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések