Amíg várakozol



Várom az Urat, várja a lelkem, és bízom ígéretében.” Zsoltárok‬ ‭130‬:‭5‬ ‭





A váróterem falán lógó telefont a családok arra használják, hogy betelefonáljanak a műtőbe, és ez egyfajta mentőövként szolgál azok számára, akik tudni akarják, mi történik.

A műtőszobai nővérként gyakran vettem fel a telefont, és a másik végén egy aggódó hangot hallottam, amely a szeretteik állapotáról kért tájékoztatást.

"Elnézést, doktor úr, a család szeretne tájékoztatást kapni" - mondtam.

A válasz gyakran valami olyasmi volt, hogy "Minden a várakozásoknak megfelelően halad".

Ezen tapasztalatok miatt nagy empátiát fejlesztettem ki azok iránt, akik válaszokra várnak, akik egyszerűen csak tudni szeretnék, hogy szeretteik biztonságban vannak, és még mindig jó kezekben vannak.

Azt is nagyon jól tudom, hogy milyen munka folyik a műtőben, amelynek csak kevesen lehetnek szemtanúi. A sebészi úton megnyitott, kitakarított, újjáépített és mesterien összevarrt tereket. A munka, amely enyhíti a fájdalmat, befoltozza a sebeket, utat enged a gyógyulásnak, és biztosítja, hogy ez az élet továbbra is lehetséges maradjon.

Néha a telefon másik végén lévők számára az az információ, hogy minden a várakozásoknak megfelelően zajlik, elég ahhoz, hogy megnyugtassa nyilvánvaló aggodalmukat és kíváncsiságukat. Máskor ez a válasz nem elég. A váróteremben álló személy több részletet, bizonyosságot vagy akár egy határozott idővonalat szeretne.

Lehet, hogy ezek az emberek már olyan régóta várakoznak a váróteremben, hogy észrevették, hogy mások, akik korábban velük együtt vártak, elmentek. Úgy tűnik, mások imái meghallgatásra találtak. Mások műtétjei már befejeződtek. Mások már rég elmentek, miközben ők még mindig várakoznak és fel-alá járkálnak.

Barátom, ha az élet egyik várótermében találod magad - figyelve és azon tűnődve, hogy mikor léphetsz tovább -, arra bátorítalak, hogy figyelmedet a Szentírásnak erre a szakaszára összpontosítsd: „Várom az Urat, várja a lelkem, és bízom ígéretében.” Zsoltárok‬ ‭130‬:‭5‬ ‭

Nem kell többé egy percet sem kételkedéssel, aggódás sál töltenek. Te és egész lényed várhatod az Urat, ha átirányítod a figyelmedet, és reményedet az Ő Igéjébe helyezed.

Még ha úgy is tűnik, hogy olyan régóta vársz, és nem látod a végét, tudd, hogy minden úgy történik, ahogyan Ő akarja. Nincs szükséged a részletekre vagy egy végleges idővonalra ahhoz, hogy tudd, Isten minden ígéretét betartja, amit veled és a jövőddel kapcsolatban tett. Ő ajtókat nyit ki, törmeléket takarít ki, új utakat épít, és mesterien összefűz többet, mint amit el tudnál képzelni.

Lehet, hogy nem állhatsz életed műtőjében, nem láthatod, mi történik, vagy nem lehetsz első kézből tanúja a folyamatnak, de bízhatsz abban, hogy Isten mozdul az érdekedben, és a munka valóban zajlik.

Drága Istenem, a Te Igédbe vetem reménységemet. Egész lényem Téged vár, Uram, és köszönöm Neked a munkát, amelyet aktívan végzel az életemben. Bízom abban, hogy akár látom, akár nem látom, mi történik, minden az én javamra és a Te dicsőségedre fog működni. Jézus nevében, Ámen.












Forrás :

by Tracie Braylock

While you wait - Daily Devotion , JUNE 30, 2023

https://proverbs31.org/read/devotions/full-post/2023/06/30/while-you-wait

Fotó : canva.com



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések