Visszatalálni Istenhez - “Ennél több kell”

 „Mi azért szeretünk, mert ő előbb szeretett minket.”
‭‭1János‬ ‭4:19

Ennél több kell”

Érezted már úgy, hogy valami olyat hajszolsz az életedben, ami nem fog igazán megelégíteni? Figyelj erre az érzésre! Istentől van.

Nem csupán a szerhasználat kérdéséről beszélünk, bár az alkoholizmus és más függőségek hajszolása nyilvánvalóan ide tartozik. De ismerünk sok olyan gyülekezetbe járó, "jó" embert is, akik minden héten ott ülnek az istentiszteleten – vagy éppen ők prédikálnak a szószékről a többieknek –, miközben Istentől távol érzik magukat. Ők sikeresnek, összeszedettnek vagy igazinak látszanak kívülről, de hiányzik belőlük Isten. Elfoglalják magukat a vallásos tevékenységükkel, munkájukkal, az iskolával vagy a családdal, de ez nem elég. Arra vágynak, hogy Istent valóságosnak érezzék.

Ez a vágy mindannyiunk első szellemi ébredése az Istenhez visszavezető út megtalálása során: „Ennél több kell.”

Amikor olyan szeretetre vágysz, ami mély és megelégít; amikor olyasmire szánod rá magad, ami tényleg változást hoz; vagy amikor az élet legnehezebb kérdéseire keresed a válaszokat, akkor Istent keresed. Valójában két lehetőséged van: tovább keresel, hogy magad töltsd be a vágyaidat, vagy felnézel arra, Akitől eredetileg ezeket a vágyakat kaptad.

Az igaz szeretet iránti vágyunk egészen az emberi faj teremtéséig nyúlik vissza. Isten azt akarta, hogy megtapasztaljuk a szeretetét közvetlenül Rajta keresztül, és mások által is, akikhez egészséges kapcsolat fűz. Istennél nem csupán vágyaink tárgya található meg. Valójában Ő maga az, akire vágyunk. Ő a szeretet, és szeretetével követ minket.

Hallotuk már azt a mondást, hogy minden ember, aki egy bordélyház ajtaján kopogtat, igazából Istent keresi. Ha valamilyen önpusztító viselkedés vagy kapcsolat ajtaján kopogtatsz, lehet, hogy már elértél egy nagyon fontos pontra az Istenhez visszavezető utadon. Miért? Mert a csalódás, amit elkerülhetetlenül érzel majd az olcsó pótlékok mellett, elgondolkodtat, hogy hol találod az igaz szeretetet. Megnyílsz végre és engeded Istennek, hogy betöltse a szeretet iránti vágyadat?

Az eheti tevékenységeid mit mutatnak abból, hogy szerinted mi elégít meg?


Forrás:

Dave and Jon Ferguson

Finding your way back to God

5 day reading plan

Youversion






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések