Remény a reménytelen helyzetekben

És világosítsa meg lelki szemeteket, hogy meglássátok: milyen reménységre hívott el minket, milyen gazdag az ő örökségének dicsősége a szentek között, Efézus 1:18 

Néztem ki az ablakon, a gondolataim a ház takarításon és az összeszedésre váró játékokon túl jártak. Az életnek többnek kéne lennie. Már annyi mindent el kellett volna érnem. Idősödöm.
Ha több pénzem lenne, annyi mindent meg tudnék tenni. Ha az emberek nem így bántak volna velem, akkor már előrébb lennék. Ha okosabb lennék, több ajándékom lenne, vagy hitem, akkor..... 

Nem ott tartok, ahol hittem, hogy ennyi idősen lenni fogok. Hogyan történhetett? Hogy lyukadhattam ki itt? 

Talán te is gondolkoztál már azon, hogy miért itt tart az életed. Innen az álmok annyira távolinak és fakónak tűnnek, Isten tervei pedig elérhetetlennek. 
Amikor ilyen helyzetben találom magam akkor a gondolataim eltorlaszolva érzem, az agyam teóriákat gyárt és folyton csak töprengek. Sokszor tévesen azt érzem a problémáim nagyobbak, mint Isten ereje és az áttörésről szóló ígéretei. 

Ismered ezt az érzést? Talán páran, most is ezen megyünk keresztül. Egy olyan munkahelyen ragadtál, amiről tudod, nem neked való? Elvesztetted a motivációt? Reménytelen a házasságod? Kifelé merengsz az ablakon egy jobb helyzet reményében, de úgy érzed falakba ütközöl? 
A semmibe meredve az ablakon nézelődni, erőtlen és reményt vesztett érzés, mintha csapdában lennénk.

Nem régiben rádöbbentem, hogy nem én vagyok az egyetlen aki az ablakon kitekintgetve a semmibe réved. 
Sok ismerjük C.S.Lewis nevét. Ő írta a Narnia című történetet is. Az ő édesanyja annyira félt a betegségektől, hogy ritkán engedte ki a fiát a szabadba játszani. Szóval sokszor csak az ablakból szemlélhette Írország dobjait. Bár úgy tűnik a zárt ajtók visszatartották, Lewis megismerte Istent, és a bezártság ellenére a képzelőerejének köszönhetően élhetett át kalandokat. Ezért élvezhetjük ma már sokan a Narnia történetét könyvben, vagy a képernyőn.

Sokakat megérintettek már C.S.Lewis szavai. Mint a híres író, mi sem zárhatjuk Istent dobozba. Ő nagyobb, magasabb és erősebb mindazoknál a határoknál, amiket magunknak állítottunk. 
C.S. Lewis Istent látta meg az akadályok helyett. Az ő lelki szemei szabadították fel. 

Ez Pál apostol imájára emlékeztet. ,,És világosítsa meg lelki szemeteket, hogy meglássátok: milyen reménységre hívott el minket, milyen gazdag az ő örökségének dicsősége a szentek között" Efézus 1:18

Az az igazság, hogy nincs olyan kilátás az ablakon, élet helyzet, vagy érzés, ami Istent bevonva elérhetetlen lenne. 
Nincs olyan börtönben megélt erőtlenség, amelyet Isten ne tudna erővel teli céllá kovácsolni. 
Nincs olyan szörnyű élethelyzet, amelyet Isten ne tudna helyrehozni, csak meg kell hogy lássuk Őt. Barátnőm, tudom, hogy a fájdalom valódi, de még valóságosabb a Megváltónk ereje, aki be tudja gyógyítani a sebeket, csak meg kell hogy lássuk Őt. 
Készen kell állnunk, hogy megadhassa mindazt amit nekünk szánt. 
Meg kell látnunk az Általa nyújtott reményt a reménytelen helyzetekben is. 

Sosem egyszerű szembenézni a fájdalommal. Tudom, értem. Viszont, ha merünk kockáztatni, akkor egy új, örömteli és békés helyre lelhetünk. Megláthatjuk Istent. Felfedezhetjük, hogy Isten készen áll arra, hogy segítsen nekünk. Megérthetjük, hogy soha nem hagy minket egyedül. A tiszta látásmód a remény új horizontját hozhatja el. 

Drága Atyám, imádkozom, hogy a szívünk látása kitisztuljon és megismerjük a reményt, amelyet Te adsz nekünk. Gazdag örökségét szánsz a Te szent népednek. Segíts, hogy emlékezzünk arra mi mindent kaptunk Tőled Krisztusban. Benned mindenkor remény van. Jézus nevében, Ámen






(forrás: https://girlfriendsingod.com/hope-for-hopeless-situations/
Kelly Balarie-Hope For Hopeless Situations
fotó:  )

Megjegyzések

  1. Köszönöm Istenem, hogy Te minden helyzetemben reményt táplálsz! Áldott légy Uram a nagy kegyelemért, amit gyermekedként kapok, most és mindörökké! Ámen

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések