Nyisd ki a szemem

„És kérem, hogy a mi Urunk Jézus Krisztus Istene, a dicsőség Atyja adja meg nektek a bölcsesség és a kinyilatkoztatás Lelkét, hogy megismerjétek őt.”

Efézus 1:17

A szíriai király, aki meg akarta ölni Elizeus prófétát, megbízható információkat kapott arról, hogy a keresett férfi Dótán városában él.
A király nem kockáztatott. Ahelyett, hogy néhány bérgyilkost küldött volna Elizeus likvidálására, a király "lovakat, harci kocsikat és tekintélyes sereget" mozgósított (2Királyok 6:14). A hatalmas szíriai haderő éjszaka érkezett, és körbevette a várost, felkészülve a kora reggeli támadásra.
Hajnalban Elizeus szolgája egy könnyed reggeli sétára indult a fal tetején, és megállt, hogy a környező hegyek fölött a nyugodt napfelkeltében gyönyörködhessen. Amit látott, attól bizonyára megfagyott a vér az ereiben. A reggeli nap tükröződött számtalan pajzson, sisakon, szekéren, nyílvesszőn és lándzsahegyen. Ezernyi színes zászló lobogott a lágy szellőben. (16.v.)
A puszta rémülettől és megdöbbenéstől eltelve visszasietett a próféta szobájába a borús és végzetes hírekkel. "Jaj, uram! Mit tegyünk?" (17.v.).
Elizeus nem félt a szír királytól és rettenthetetlen seregétől. Mert abban bízott, akit fizikai szemmel nem lehetett látni.
Elizeus azonban többet tett, minthogy szent áhítatot mondott rémült szolgája felett Imádkozott érte, mondván: "URam, nyisd meg a szemét, hadd lásson!". Az Úr válaszolt, és a szolga "meglátta, hogy tele van a hegy Elizeus körül tüzes lovakkal és harci kocsikkal." (17. v.).
Szeretem ezt a történetet. Mert amikor az Urat szolgáljuk, harcolunk a kísértés ellen, vagy a félelmeinkkel állunk szemben, hajlamosak vagyunk magányosnak érezni magunkat. Az ördög felsorakoztatja ellenünk a csapatait, és túl könnyen elkeseredünk vagy megijedünk. Végül is, nézzük csak meg, mivel állunk szemben! Az elvilágosiasodás. Erős politikai lobbik. A pornográfia burjánzása. Rasszizmus. Igazságtalanság. Botladozó keresztény vezetők.
Amikor a félelem megragadja a szívedet, és a hited elgyengül és meginog, imádkozz, hogy az Úr nyissa meg a szemedet... hogy láss.
A frontvonalon nem kisebb erő vesz körül téged, mint Elizeus idejében. Angyalok serege? Szentek légiója? Lovak és tűzszekerek hada? Valószínűleg. De valójában csak arra van szükséged, aki megígérte, hogy soha nem hagy el és nem felejt el téged - aki azt mondta: „én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig." (Máté 28:20)
Nincs szükséged hadseregre az oldaladon, ha a Királyok Királya melletted van.

  • „És kérem, hogy a mi Urunk Jézus Krisztus Istene, a dicsőség Atyja adja meg nektek a bölcsesség és a kinyilatkoztatás Lelkét, hogy megismerjétek őt; és világosítsa meg lelki szemeteket, hogy meglássátok: milyen reménységre hívott el minket, milyen gazdag az ő örökségének dicsősége a szentek között, és milyen mérhetetlenül nagy az ő hatalma rajtunk, hívőkön. Minthogy hatalmának ezzel az erejével.” Efézus 1:17-19
  • Fogd a legnagyobb félelmedet, a legádázabb ellenségedet. Állítsd a Biblia Istene mellé. Látod, milyen kicsi valójában? Most pedig vedd észre, hogy valószínűleg még ez a perspektíva is sokkal nagyobbnak "látja" a problémádat, mint amekkora, és Istent kisebbnek, mint amekkora valójában. Kérd meg, hogy folyamatosan tágítsa a róla alkotott látásmódodat. És kérj hitet, hogy elhidd, hogy ő még mindig nagyobb, mint amit valaha is el tudnál képzelni.
forrás: 31 Days Toward Passionate Faith, Joni Eareckson Tada: Open My Eyes, Multnomah
fotó: https://www.pexels.com/hu-hu/foto/termeszet-no-mezo-videki-taj-691919/

Megjegyzések

  1. Koszönöm Uram ezt a bátorítást is ma reggel.Jó tudatosítani ma is magamban , hogy minden ellenségünk együtt összevetve eltörpül a Te nagy hatalmad előtt, hogy Te nagy sereggel rendelkezel , amelyet nagy kegyelmedből mellénk szegődtettél. Áldom e nagy irgalmat, melyet nem érdemeinkhez mérsz, hanem egyedül a Te nagy bölcsességed adja, most és mindörökké! Ámen

    VálaszTörlés
  2. Nagyon köszönöm a biztatás! Erre volt ma szükségem!

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm szépen 💓

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések