A káosz megzavarása

"Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással társátok fel kéréseiteket Isten előtt, és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat Krisztus Jézusban." (Filippi 4:6-7)


Nemrég a konyhában főztem a vacsorát, amikor egy, majd kettő, majd 12 gondolat pattant ki a fejemből.


Mielőtt még jegyzetelhettem volna, a nappaliból kiáltás hallatszott - az egyik gyerekem valami ragacsosat öntött ki.


Egy fröccsenés és sistergés emlékeztetett arra, hogy éppen vizet forralok a tésztához. Eszeveszetten a tűzhelyhez léptem, hogy arrébb tegyem az edényt, ami még több forró fröccsenést eredményezett.


Aztán kopogtak az ajtón. Ne most!


Hamarosan a pánik úgy tört rám, mint egy nemkívánatos barát - megálltam, megdermedtem abban a pillanatban, nem azért, mert óriási önuralmam van, hanem mert szó szerint nem tudtam megmozdulni. A szoba elmosódott, a hangok elmosódtak. Mintha hallottam volna, hogy a fiam megkérdezi, hol vannak a rongyok, de nem válaszoltam, így a szép kéztörlőmet használta a ragacsos lavinára.


Ezekben a káoszos pillanatokban szoktam összeomlani, és a gyerekeim tudálékos tekintettel szemeztek egymással. És őszintén szólva, még ma sem jövök "ki a sodromból", amikor káosszal szembesülök. De nem a szétesés a lényeg. Az számít leginkább, hogy mit teszünk a pánik e rövid pillanatában.

Először is, ne hagyjuk, hogy az ellenség elhitesse velünk, hogy az a pillanat az övé, és nincs más választásunk, mint hallgatni rá.


És aztán?

Imádkozunk.

"Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással társátok fel kéréseiteket Isten előtt, és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat Krisztus Jézusban." (Filippi 4:6-7)


Tudom, mire gondolhattok ... Tudtam, hogy ezt fogja mondani! Ez semmi olyan, amit ne hallottam volna már milliárd, trilliószor.


De nem arról a fajta imáról beszélek, amelyik Isten segítségéért könyörög, aztán kételkedik abban, hogy Ő megjelenik, vagy hogy egyáltalán méltóak vagyunk arra, hogy Ő megjelenjen.


Barátaim, Istennek sokkal több van a számunkra, mint amennyire mi gondolnánk. Különösen a leggyengébb pillanatainkban, amelyeket legszívesebben kitörölnénk mindenki emlékezetéből, az Övéi vagyunk, és hozzáférünk az Ő erejéhez, amely valóban megváltoztatja a dolgokat! És ehhez egyetlen szóval is hozzáférhetünk, ha szükséges.


Úgy tapasztalom, hogy Isten nem tesz különbséget aközött, hogy az én rendezett, békés imáimra válaszol-e, vagy a csöpögő, taknyos könnyekben megkeresztelt imákra, amelyek néha a legvalóságosabbak. Hát nem ez az, amit mindannyian akarunk - valami valóságosat? És ha igen, akkor nem kézenfekvő, hogy Isten is a mi valódi imáinkat akarja?


Az én imám a kaotikus jelenetem közepette valahogy így hangzott... Istenem, úgy érzem, hogy most éppen szétesem, és nem tudom megállítani! De tudom, hogy Te nagyobb vagy ennél a spirálnál, amiben vagyok, és Te vagy az én békességem. Ezért tedd a Te békédet valósággá számomra ebben a pillanatban. Úgy döntök, hogy bízom abban, hogy Te fogsz. Ámen.


Az Ő békéje nem úgy hullott a mennyből, mint a konfetti. De végül mégis eljött.


Bármennyire is szeretnénk, hogy Őt, Isten nem mindig válaszol azonnal az imáinkra a szükség pillanataiban. De megígéri, hogy mindig meghallgatja imáinkat, és az Ő idejében válaszol, és arra kér minket, hogy közben bízzunk benne. Miután a szükség pillanataiban Istenhez fordulunk, akkor dönthetünk úgy, hogy bízunk abban, hogy meghallgatott minket és válaszol.


Ne veszítsük el a bátorságunkat, amikor az élet összekuszálódik, és mi is összekuszálódunk vele. Ehelyett hívő imáink hozzák el az Ő békéjét.






Kedves Uram, bevallom, oly sokszor hittem az ellenség hangjának a Te hangoddal szemben - hittem a hamis hangnak, amely azt mondja nekem, hogy a káoszom közepette nem lehetséges igazi béke. Pedig lehetséges, mert Te mondod. És Te vagy a béke adományozója. Segíts, hogy emlékezzek erre az igazságra azokban a pillanatokban, amikor a legfontosabb. Jézus nevében, Ámen.









Forrás:

Kelly Anne Burns

Interrupting Chaos - Daily Devotion- September 09, 2022

proverbs31.org

https://proverbs31.org/read/devotions/full-post/2022/09/09/interrupting-chaos

Kép: canva.com

Megjegyzések

  1. Köszönöm Istenem, hogy Te a káosznak is Ura vagy! Áldott légy e nagy kegyelemért! Ámen

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések