Itt van a segítség

A harmincas éveim közepén kiégtem.

Miamiban, Rio de Janeiroban, San Antonioban szolgáltam a gyülekezetekben, eltökéltem igyekeztem keményen tanulni, bölcsen lelkigondozni, problémákat megoldani, bizottságokat létrehozni és a zsörtölődő gyülekezeti tagok kedvében járni.

Két-három év után azonban kifogyott az erőm. Nem tudtam aludni. Rejtély számomra, hogy miként tudja egy ember elveszíteni az alvás képességét? Esténként, ahogy a fejemet a párnámra hajtottam, a gondolataim elkezdtek cikázni az agyamban. Elém jött a felhívandó gyülekezeti tagok listája, és az előttem álló döntések terhe nyomasztott. Többszörs előfordult velem, hogy úgy álltam a gyülekezet elé vasárnap reggel Igét hirdetni hogy szinte semmit sem aludtam az előző éjszaka.

Az álmatlan óráimban számtalanszor kimásztam az ágyamból, leosontam a lépcsőn és a nappaliban térdre rogytam a kanapé előtt imádkozni. Ott álltam Isten előtt a magam gyengeségében. Nem Max a pásztor, vagy Max a gyülekezet vezető álltam ott, hanem a gyűrött pizsamámban, én Max, a kimerült és gyenge tanítvány térdeltem Isten elé.

Sóhajként szálltak imáim a mennyei trónus felé. Hitemet gyenge cérnaszál tartotta csupán. Erőm sem volt arra hogy színészkedjek. Őszinte voltam. Őszinte Istennel. És mint megtapasztaltam, Isten kedveli ezeket az őszinte, összetört szívből, Hozzá szálló imádságokat.

Azokon az éjszakákon egyre inkább megtapasztaltam Isten Szentlelkének jelenlétét. Együttérző érintéssel terelgette gondolataimat. Halkan kérlelt. Titokzatosan rejtelmes volt? Mindenképpen. Képzeletem játéka volt csupán? Semmi képpen sem.

Erőt kértem. Megkaptam. Kértem a Szent Szellemet, hogy gyógyítsa a betegséget. Több mint egyszer ezt is megtette. Jó erőnlétet kértem, valamint örömet, vidámságot. Ezek az ajándékok is visszatértek az életembe.

Miért? Mert Isten Szentlelke mindig erővel és hatalommal jelenik meg.

Jézus így szólt tanítványaihoz az Apcsel 1:8-ban: Ellenben erőt kaptok, amikor eljön hozzátok a Szentlélek, és tanúim lesztek Jeruzsálemben, egész Júdeában és Samáriában, sőt egészen a föld végső határáig."

Tudatosítsd ezt magadban. Erőt. Erőt, hogy jó döntéseket hozz. Erőt, hogy megtartsd az ígéreteidet, erőt, hogy elcsendesítsd azt a belső hangot amely a félelem és a kudarc érzését táplálja benned. Erőt, hogy kikelj az ágyból és hogy folytasd az életedet. Erőt, hogy a megfelelő dolgokat a megfelelő módon végezd el, Krisztus dicsőségére.

Erőt, hogy a váratlan és nem kívánt élethelyzetekkel és szembe tudj nézni. Ezt ígérte Jézus akkor, a tanítványainak és ezt ígéri nekünk is, most, a történelem ezen időszakában.

Mennyire vagy erős mostanában?

Talán azt vetted észre magadon, hogy nincs elég energiád, lelkesedésed, erőd. A lépéseid elvesztették a ruganyosságukat, a bensőd kiapadt, nem csendül már fel benne az ének. Hiába szeretnéd örömteli és erős lenni, azonban a lelkedet az élet vihara megtépázta.

Barátom, arra szeretnélek emlékeztetni, hogy Isten Szentlelke arra vágyik, hogy erővel ruházzon fel téged. Ő vezetni, tanítani és erősíteni fog téged. Átveszi terheidet, amelyeket nem neked kell hordoznod tovább.

A segítség elérhető számodra.

Mennyei Atyám! Köszönöm, hogy a Szentlélek értékes ajándékát adtad nekem. Mutasd meg kérlek, miként tapasztalhatom meg a Lélek erejét, annak érdekében, hogy az életemet cél és erő járja át, a Te dicsőségedre. Jézus nevében, Ámen







Forrás: Max Lucado: Help is Here, Proverbs31 Ministries Daily Devotional, 14 September 2022,
fotó: pinterest

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések