Keresd Jézus csendességét

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.

(Máté 11:28)


Megesett már veled az, hogy érezted, amint a Szentlélek arra hív, tarts egy kis pihenőt a karácsonyi rohangálásodban azzal, hogy kicsit Jézus lábánál ülsz, de te csak legyintettél egyet és máris a következő feladatot böngészted a teendők listáján? 

Velem igen. 

Gyakran túlhajszoljuk magunkat, korán kelünk-későn fekszünk, kipréselünk minden órából minden percet. Azután pedig annyira lefáraszt minket a hajsza, hogy szinte nem marad erőnk az ünnepek szépségének élvezetére.

Egyesek számára az ünnepek idejében felvett tempó nem más, mint eszköz, mellyel régi sebek fájdalmáról próbáljuk elterelni figyelmünket. Azt gondoljuk, ha eléggé lefoglaljuk magunkat, nem kell foglalkoznunk régóta hordozott fájdalmas sebeinkkel. Félünk a csendtől, ezért aztán mindenféle feladatnak nekiállunk, akkor is, ha a sürgető feladatok elvégzése összeomlással fenyeget. 

Persze a megoldás nem abban rejlik, hogy Grincs módjára csőstül kihajítunk minden karácsonyi hagyományt és megpróbálunk minden karácsonyhoz kapcsolódó szokást beszüntetni. Csupán annyit kell tennünk, hogy elfoglalt mindennapjainkba beleszövünk csendes pillanatokat is, hogy a teljesség és a nyugalom uralhasson mindent, amit teszünk. Az igazság az, hogy Isten megváltása akkor érkezik hozzánk, amikor megtérünk és megpihenünk, Isten erejét pedig akkor kapjuk meg, amikor csendben és bizalommal várunk. 

Idén karácsonykor ne félj néha lenyugodni és csendben lenni, még ha csak napi két percre is. Hozd a tennivalóid listáját az Úr elé és tedd az Ő lábaihoz. Szívd magadba az Ő lényének szépségét, amint Jézus nevein elmélkedsz és engeded, hogy begyógyítson mély sebeket. 

Jelentsd ki Jézus életed feletti uralmát, fejezd ki Jézus iránti rászorultságodat, és engedd meg magadnak, hogy el tudj csendesedni. Fürdőzz az Ő lényében! 

Jézus a mi Immánuélunk — Isten velünk. Ő lát téged. Ő tudja. Ő hall téged. Engedd, hogy lecsendesítsen szeretetével. 

Csendesítsd le szívemet szerelmeddel, Uram. Szóld békességedet életemre, ahogyan annak idején lecsendesítetted a háborgó vizeket is azzal. Hozz gyógyulást és helyreállást a szeretteim elvesztésének fájdalmára, tragédiáimra és nehézségeimre, meghiúsult reménységeimre és összetört álmaimra. Te vagy a Feltámadás és az Élet, kérlek, gyere, költözz lelkem élettelen részeibe. Gyújts új reményt bennem a jövőmre nézve. Taníts meg csendben maradnom és elfogadnom életadó lényedet. Ámen.


forrás: Asheritah Ciuciu: Mindennek nyugta mély: Fedezd fel Jézus nyugalmát a karácsonyi iidőszakban
foto: pinterest

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések