Embertől elutasítva, Istentől kiválasztva

Ha e világból valók volnátok, a világ szeretné a magáét, de mivel nem e világból valók vagytok, hanem én választottalak ki titeket a világból, azért gyűlöl titeket a világ. János evangéliuma 15:19


Érezted már valaha, hogy figyelmen kívül hagynak vagy elutasítanak.... mintha senki sem lennél? Nos, bátorság barátnőm! Nem vagy egyedül.


A Bibliában olvassuk azt a történetet, amikor Sámuel próféta elmegy felkenni Izrael következő királyát. Isten utasítása szerint Sámuel Betlehembe utazott Isai házához. Tudta, hová menjen, hogy melyik családból származik a király. Tudta, hogy a következő király Isai egyik fia lesz ... csak nem tudta, melyik.

Sámuel megérkezett Betlehembe és arra kérte Isait, hogy mutassa be neki a fiait. Isai mind a hét fiát egyenként hozta ki. Amint Sámuel megközelítette őket, Isten azt mondta: „Nem, nem az ... Nem, nem az az… Nem, nem az.” Hét alkalommal Isten visszautasította Isai fiait. Végül zavartan Sámuel megkérdezte: "Minden fiad itt van?"

"Hátra van még a legkisebb - felelte Ő - De ő éppen a juhokat őrzi." Majd üzent neki és odahozatta.

Dávid annyira jelentéktelen volt az apja számára, hogy amikor a próféta ott volt, az apa nem is gondolta, hogy meghívja őt. Azonban ő volt az egyetlen, akit Isten választott, hogy választott népének következő uralkodója legyen. Milyen izgalmas! Lehet, hogy figyelmen kívül hagynak, semmibe vesznek és elutasítanak, de Isten kiválasztott téged!

Merengj el ezeken az igeverseken:

  • Öltsetek tehát magatokra - mint Isten választottai, szentek és szeretettek - könyörületes szívet, jóságot, alázatot, szelídséget, türelmet. / Kolossébeliekhez írott levél 3:12 /
  • Őbenne lettünk örököseivé is, mivel eleve elrendeltettünk erre annak kijelentett végzése szerint, aki mindent saját akarata és elhatározása szerint cselekszik; hogy dicsőségének magasztalására legyünk, mint akik előre reménykedünk a Krisztusban. / Efézusbeliekhez írott levél 1:11-12 /
  • Ki vádolná Isten választottait? Isten, aki megigazít. / Rómabeliekhez írott levél 8:33 /


Tehát, ha felmerül benned az a gondolat (amely egyenesen az ördögtől származik), hogy soha senki sem választ téged mindenek felett, akkor  mond el magadnak az igazságot: Az én Istenem engem  kiválasztott és nagyra tart, szeret engem, és életét adta értem.

Drága Atyám! 
Köszönöm, hogy kiválasztottál és a legdrágábban szeretsz! Noha az életemben sokszor előfordul, hogy elutasítanak, de  örülök, hogy te nem!
 Segíts nekem ösztönzőként szolgálni mások számára, akik a világukban elhanyagoltnak vagy elhagyottnak érzik magukat!
Jézus nevében, Ámen.

Forrás:
 girlfriendsingod.com - Ignored by Man, chosen by God - Sharon Jaynes
Kép: pinterest.com

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések