Egyszerűen szólítsd Őt "Jézusnak"

"Mert megjelent az Isten üdvözítő kegyelme minden embernek, és arra nevel minket, hogy megtagadva a hitetlenséget és a világi kívánságokat, józanul, igazságosan, és kegyesen éljünk a világban, mivel várjuk a mi boldog reménységünket, a mi nagy Istenünk és üdvözítőnk, Jézus Krisztus dicsőségének megjelenését, aki önmagát adta értünk, hogy megváltson minket minden gonoszságtól, és megtisztítson minket a maga népévé, amely jó cselekedetre törekszik. "
(Tit 2,11-14)



Elkezdődött Isten terve az emberiség számára: ami a menny csarnokaiban született meg, a föld felszínén valósult meg. Csak szentség tud ilyet kitalálni. Csak istenség tud ilyet véghezvinni. Csak az igazság tudta ezt elviselni.


És amikor a terv elindult, nem volt visszaút. A teremtő tudta ezt. A Fiú tudta. Hamarosan, maga a föld volt tanúja, ahogy a menny fensége leszállt a bolygóra.


Amikor Isten úgy döntött, hogy kijelenti magát az emberiségnek, milyen médiumot használt? Egy könyvet? Nem, ez csak másodlagos volt. Egy gyülekezetet? Nem, ez a következménye volt. Egy erkölcsi kódot? Nem. Isten kijelentését lekorlátozni egy „szabad, nem szabad" listára, olyan, mintha egy Kolorádó térképet nézegetnénk, majd utána azt mondanánk, hogy láttuk a Sziklás-hegységet.


Amikor úgy döntött, hogy kinyilatkoztatja magát, akkor ezt egy emberi testen keresztül tette. A körme alatt piszok volt a kéznek, ami a leprást érintette. A lábak, melyekre az asszony a könnyeit hullatta, bőrkeményedésesek és porosak voltak. És a könnyei...ó, ne feledkezzünk meg a könnyeiről... olyan megtört szívből fakadtak fel, mint amilyen a tiéd, vagy az enyém.


Tehát, emberek mentek Hozzá. De még hogy! Mentek éjszaka; megérintették, amikor az utcán ment; követték a tengerparton; meghívták Őt az otthonukba és a gyermekeiket az ölébe ültették. Miért? Mert nem volt hajlandó egy szobor lenni egy katedrálisban, vagy egy pap a magas pulpituson. Ehelyett, úgy döntött, hogy Ő Jézus lesz.


Egyetlen ember sem akadt, aki félt volna közel menni Hozzá. Voltak, akik kigúnyolták, voltak olyanok, akik irigykedtek rá, és voltak olyanok, akik félreértették. Voltak, akik tisztelték, De senki sem tekintette túl szentnek, vagy túl isteninek ahhoz, hogy megérintse.


Nem akadt senki, aki azért vonakodott volna közel húzódni Hozzá, mert félt, hogy Jézus visszautasítja.


Emlékezz erre, amikor legközelebb azon kapod magad, hogy a bukásaid miatt kétségbeesel. Vagy, amikor legközelebb, éles vádak vájnak lyukat a lelkedbe. Vagy, amikor legközelebb egy hűvös katedrálist látsz, vagy egy élettelen liturgiát hallasz.

Ne felejtsd el, hogy a távolságot az ember teremti. Az pedig, Aki a hidat építi: Jézus.






(Forrás: Max Lucado Magyar fordítás: ahitatok.hu fotó:pinterest.com)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések