Ki a fontos igazán?


Azután Jerikóba értek, és amikor Jézus tanítványaival és nagy sokasággal kifelé ment Jerikóból, egy vak koldus, Bartimeus, Timeus fia ült az út mellett. Amikor meghallotta, hogy a názáreti Jézus az, így kiáltott fel: Dávid Fia, Jézus, könyörülj rajtam! Többen is rászóltak, hogy hallgasson, ő azonban annál inkább kiáltozott: Dávid Fia, könyörülj rajtam!
(Márk evangéliuma 10:46-48)


Az idegesítő, kirekesztett emberek között Bartimeus valószínűleg vinné a prímet. A leírás szerint hatalmas felfordulást okozhatott, mert a tömegből sokan rászóltak, csitítgatták. Bartimeus azonban nem engedelmeskedett nekik, sőt annál inkább, annál kitartóbban és hangosabban kiabált.



A vak ember kitartása és állhatatossága megállította az Urat. De Jézus először nem Bartimeushoz fordult. Mondandója volt azon emberek felé, akik megpróbálták ezt a vak embert félresöpörni az útból. Jézus utasította őket, hogy menjenek Bartimeushoz, és hozzák oda hozzá. Az emberek azonnal másképp álltak a dolgokhoz! A szerencsétlen azonnal VIP szolgáltatást kapott, "Bízzál!" -így bátorították őt, amint az Úr elé vitték.



Miután ezek az emberek rádöbbentek arra, hogy ez a szerencsétlen ember a hiányosságaival együtt értékes volt Jézus számára, amint felmérték az Úr fontossági sorrendjét, az idegesítő, társadalmilag kirekesztettet a megvetés helyett máris pozitívan kezelték.


Lehet, hogy a mozgássérült ember a tolószékével koszt hoz a gyülekezeti szőnyegre, a hajléktalan emberek szemetet hagyhatnak a hátsó lépcsőn, az otthonról elszökött fiatalok szakadt farmerban és borotvált fejjel lehet, hogy bűzt hagynak maguk után. Ezek az emberek talán idegesítőnek és zavarónak tűnhetnek. De olvasd el Márk evangéliumának 10. fejezetét, és nézd meg, Jézus hogyan fordult ezen helyzetek felé.



Uram, olyan jó olvasni, hogy Bartimeus, miután meggyógyult, hűségesen követett Téged. Kérlek tégy alkalmassá, hogy a gyógyító érintésedet tudjam közvetíteni a kirekesztettek felé.


(Forrás:Joni and Friends, Daily Devotionals, Who's Importan Here?, http://www.joniandfriends.org/daily-devotional/)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések