Ha szabad vagyok

„Mert ti, testvéreim, szabadságra vagytok elhívva; csak a szabadság nehogy ürügy legyen a testnek, hanem szeretetben szolgáljatok egymásnak.”
 Gal 5,13

„Anyu, hiába hívom a kutyát! Úgy látszik, megint kiszaladt.”


NE. Ez most az ÉN időm. Miért nekem kéne törődnöm a kutyával? Soha nem is akartam, hogy legyen kutyánk! Ilyen és hasonló pocsék gondolatok suhantak át a fejemen este fél tízkor, egy kötelező tennivalókkal zsúfolt nap után. Épp azt a pár percet szerettem volna élvezni, amit nem azzal töltök, ami „kell”, hanem amit „szeretnék”. Nem akartam, hogy félbeszakítsák!

Míg felkászálódtam a díványról, a lányom megkérdezte: „Mi baj van?” Úgy éreztem, mintha Maga a Szentlélek kérdezné. Mi bajod van?

A bajom én magam vagyok.

Te is szenvedsz néha az én-szindrómától? Tudod, mikor a napnak vagy a hónapnak van egy szakasza, amiről úgy érzed, ez most az enyém. Én igen. Mondhatni gyakran. Ha valami nem esik jól, vagy nincs hasznomra, nem akarom megcsinálni! Szerintem ezért ugrott a szemem elé ez a mondat (Gal 5,13), amikor nemrég olvastam a Galatákhoz írt levelet.

Mert ti, testvéreim, szabadságra vagytok elhívva; csak a szabadság nehogy ürügy legyen a testnek, hanem szeretetben szolgáljatok egymásnak.”

Hát ez fájt! A szabadságot azért kaptam, hogy szolgálni tudjak. Hát, itt állok, Uram, mutasd meg, mitől akarsz megszabadítani, hogy szolgálni tudjak.

Íme egy rövid lista, ami két perc alatt feltöltődött szívem képernyőjére, mikor a válaszra rákerestem:

  • Ha ambícióimtól megszabadulok, örömmel tudok szolgálni.

  • Ha megszabadulok az önzéstől, akkor az érzékenységtől is szabaddá válok.

  • Ha megszabadulok a féltékenységtől, örülni tudok a jónak, ami mással történik.

  • Ha megszabadulok az ítélkezéstől, tiszta szívvel tudok imádkozni.

  • Ha megszabadulok attól, hogy elvárásaim legyenek, mindennek tudok örülni.

  • Ha megszabadulok attól, hogy irányítani akarjak másokat, észre tudom venni a csodát bennük.

  • Ha valóban szabad vagyok, felismerem Isten Országát az életemben.

Igen, ezt akarom látni: hogy eljöjjön Isten Országa az életemben. Mivel fog ez járni? Megszabadulok saját önző gondolataimtól és érzéseimtől. Isten szemszögéből fogom látni a dolgokat. Megkapom Isten segítségét. Ahhoz, hogy szabad legyek, magamtól kell megszabadulnom.
Akarsz szabad lenni? Szabad ahhoz, hogy kiteljesedj Jézusban? Milyen lépéseket teszel ezen a héten, hogy ez valósággá váljék?

Atyám, ha nem sikerül elvégeznem azt, amit „kell”, ingerlékeny és ideges leszek. Ha fáradt vagyok, és valaki kér még valamit, dühös leszek és ingerült. Csak Te tudsz megszabadítani önmagamtól, Jézus. Tedd meg, kérlek, megengedem ! A Te hatalmas nevedben kérem, Ámen.


(Forrás: Encouragement for today, 2011.03.18.Lynn Cowell, www.proverbs31.org, fordítás: http://eszmelkedesek.blogspot.hu/2011_07_01_archive.html)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések