"Haza akarok menni!"

De az ő ígérete szerint új eget és új földet várunk, amelyben igazság lakik.

2Péter 3:13



Egy nemrégiben megrendezett mozgalmas és élménydús tábor záró alkalmán a családok egymásnak adták a mikrofont, és meghatódva mondták el milyen csodálatos volt számukra a tábor. Néhányan az új barátok megismerését emelték ki, másoknak a közös játékok, a zene vagy a kirándulások tetszettek. Többen azt is megfogalmazták, milyen jó lenne, ha a hét soha sem érne véget.

Ekkor a vörös hajú, szeplős arcú kis Jeff felemelte a kezét. Jeff down-szindrómás, és a tábor alatt nagyon sokak kedvencévé vált. Megnyerő mosolya és boldog egyénisége mindenkit magával ragadott, így hát mindannyian feszülten figyeltünk mondandójára. Jeff megragadta a mikrofont, és kedves tömörséggel így szólt: "Menjünk haza!" Majd mosolyogva meghajolt, és továbbadta a mikrofont. Mindenki dőlt a nevetéstől.

Később az édesanyja elmondta: annak ellenére, hogy Jeff fantasztikusan érezte magát a táborban, élvezett minden programot, mégis nagyon hiányolta otthon maradt édesapját.

Teljesen megértem Jeffet. Sok jó ér bennünket ezen a Földön, de vajon azt szeretnénk-e, hogy minden úgy haladjon tovább, ahogy eddig is? Nem gondolom. A velünk történő jó dolgok csupán előképei a sokkal csodálatosabb eseményeknek, melyek ránk várnak. Isten nem szeretné, ha erre a Földre fókuszálnánk és tartanánk valódi otthonunknak. Jeff mellé állok: sok áldásban van részem ebben az életben, de nagyon várom már, hogy haza térhessek. Hiányzik a mennyei Atyám.

"Az otthon ott van, ahol a szíved van." tartja egy  mondás és mennyire igaz ez a kijelentés! Akkor fogod igazán várni mennyei otthonodat, miután Jézus betöltötte és magával ragadta szívedet.

Szívem Ura, kérlek, ragadd meg vágyaimat a mai napon, és tarts erősen Szeretetedben. Fordítsd szívemet mindinkább Feléd, hogy egyre inkább vágyakozhassam az új ég és föld után, melyben igazság lakozik.

(Forrás:Joni and Friends Daily Devotionals, I Want to Go Home, http://www.joniandfriends.org/daily-devotional/)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések