Mű gyümölcs...valódi gyümölcs...

A Lélek gyümölcse pedig: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás.

(Galatáknak írt levél, 5:22,23)

Képtelenség a Lélek gyümölcseit, mint például a szeretetet, békességet, szelídséget önerőből előállítani. Magadra erőltetheted az öröm mázát, vagy önmegtartóztatást színlelhetsz, de előbb vagy utóbb valódi természetedről a lepel mindenképp lehull. Csak ideig-óráig tévesztheted meg önmagadat és környezetedet a mű szereteteddel és a hamis békességeddel.


Mert a mű gyümölcsöket önmagunk izzadjuk ki. Olyan ez, mintha szőlőt fordított menetben termesztenénk. De a mesterségesen előállított gyümölcs mindig hamar meg is rohad. Ilyenkor mindig a gyümölcsöt helyezzük előtérbe azután jönnek csak az ágak, a gyökerek, legvégül pedig a talaj.

Isten a gyümölcsöt éppen az ellenkező sorrendben növeszti. Először is elveti az Igéjének magvát a szívünk talajába, ezután Lelke által arra késztet bennünket, hogy a Szentírás szavai gyökeret eresszenek bennünk. Azt követően jön az Úrban való növekedés, majd az ágak édes, bőséges gyümölcstermést hoznak. Mert a valódi gyümölcstermés csakis a Tőkéből eredhet.

"Maradjatok énbennem, és én tibennetek. Ahogyan a szőlővessző nem teremhet gyümölcsöt magától, ha nem marad a szőlőtőn, úgy ti sem, ha nem maradtok énbennem."


(János 15:4)

Uram, megvallom, sokszor saját erőmből igyekszem gyümölcsöt teremni. Magamra erőltetem az önmegtartóztatást, gyakran emlékeztetnem kell magam, hogy jó és kedves legyek. Magamra mázolom az öröm műmosolyát, és békességet színlelek. Bocsásd meg ezeket a mesterkélt gyümölcsöket az életemben. Segíts kérlek, hogy hűséges maradjak Igédhez, és Szentlelked irányításával összhangban lehessek a mai napon...Te magad teremj valódi, édes gyümölcsöket az életemben... 






(Forrás: Joni and Friends Daily Devotionals, Fake Fruits...Real Fruits, http://www.joniandfriends.org/daily-devotional/)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések