Imádság a Biblia szavaival

Nem olyan-e az én igém, mint a tűz - így szól az Úr -, vagy mint a sziklazúzó pöröly?

(Jeremiás könyve 23:29)


Szeretnél nagyobb hittel imádkozni? Hát persze, hogy szeretnél. Mindannyiunknak ez a szíve vágya. Teljesen egyértelműen levezethető tény, ha azt olvassuk a Bibliában, hogy a hit hallásból származik, a hallás pedig Isten Igéjéből, akkor maga az Ige a hit forrása. És ez az igazság az imádkozásra is vonatkozik.


Isten Igéje a keresztények valódi ima könyve. Az imáinkra kapott válaszok nyitja az, hogy hogyan használjuk Isten Szavát személyes imádkozásunk közben, - éppen ezért tanácsos nyitott Biblia mellett imádkozni. Szeretnéd dicsőítő szavaidat úgy hangolni, hogy az Urat dicsérő gyönyörű énekként hangozzék? Akkor az Énekek Éneke könyvében megfogalmazott szavakat használd, és ha imádatodat szeretnéd Isten felé kifejezni, olvasd a Zsoltárok könyvét.


A közbenjáró ima alatt is érdemes Isten szavát alkalmazni. Imádkozz szeretteidért a Kolossébeliekhez írt levél első fejezete, vagy a huszadik Zsoltár alapján. Miért fontos, hogy így tegyél? A zsoltáríró a következőképpen fogalmazza meg: "Soha sem felejtem előírásaidat, mert általuk újítottad meg életemet." Más szóval, Isten erejét kéred azon emberek életébe akikért közbenjársz, miközben Isten szavával imádkozol értük.


Ima előtt olvass a Szentírásból. Engedd, hogy Isten Lelke vezessen az Ige versekhez a dicsőítő vagy a közbenjáró imád alatt. Személyes elcsendesedésedkor, imádkozás közben, használd ezeket a verseket. Istennek kedves, ha Szavát használod az imád alatt. Olyan ez, mintha az Ő nyelvén beszélnél.








Uram, szeretném megköszönni, hogy Szavad olyan mint egy kalapács, mely áttöri hitetlenségem falát,  és Igéd olyan mint a tűz, mely szívemet lángra lobbantja. Kérlek, juttasd eszembe a Szentírás szavait imádkozásom közben.


(Forrás: Joni and Friends Daily Devotionals, Praying with Scripture, http://www.joniandfriends.org/daily-devotional/)
 



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések