Akik könnyeik közt vetnek, ujjongva fognak aratni

Akik könnyek között vetnek, ujjongva aratnak. Aki sírva indul, amikor vetőmagját viszi, ujjongva hozza majd kévéit.126. zsoltár, 5,6. vers


Micsoda ígéret! Gondolj csak bele: ha könnyek között vetsz, milyen csodálatos és bőséges lesz aratásod! Most minden bizonnyal arról gondolkodsz, hogy mikor is vetettél te könnyeid között?

Minden egyes alkalommal, amikor túl tudtál lépni a fájdalom láthatatlan falán, és tudatos döntéseddel, hálatelt szívvel Istenhez futottál, akkor könnyek között vetettél. Amikor egy számodra kedves személy csalódást okozott neked, de te ennek ellenére a másik orcádat is odatartottad szerető szívvel, akkor könnyek könnyek között vetettél. Ha türelmesen hordoztad fizikai szenvedésed, vagy egy nehéz házasságban szeretettel fordultál társad felé akkor a fenti Biblia versek mindenképpen neked szólnak.

Gondolj csak Elisabeth Elliotra, mit érezhetett akkor, amikor úgy határozott, hogy folytatja a misszió munkát azon Dél-amerikai indiánok között, akik megölték férjét. Ő biztosan sírva vetette el Isten szavát, de milliók örömteli éneke hangzik most, akiket megérintett bizonyságtétele.

Amikor fizikailag vagy érzelmileg fájdalmat hordozol, akkor nagyon nehéz türelmesen vagy Isten szerint kezelni azt, mert mi, emberek, hajlamosak vagyunk csak a terhünkre, nehézségeinkre koncentrálni. Azonban, amikor képes vagy Istent dicsőíteni fájdalmad közepette, vagy hitben elhordozni egy csalódást vagy egy nehézséget, akkor minden esetben könnyeid között vetsz. Erősítsd meg hát szíved, mert Isten az öröm kévéivel fog megjutalmazni téged azért, mert a könnyeid között is hűségesen kitartottál mellette.


Uram, köszönöm a reményt és a segítséget, amit fájdalmaimban felajánlasz nekem. Kérlek, segíts hűségesnek maradnom, annak ellenére, hogy könnyeim időnként elhomályosítják utamat. Segíts emlékeznem ígéretedre, hogy a most hullajtott könnyeim egykor, az örök életben, az ujjongás örömét fogják beérlelni számomra.

(Forrás: Joni and Friends Daily Devotionals, http://www.joniandfriends.org/daily-devotional/)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések