A közösség

"Meg akarom ismerni Krisztust és feltámadásának erejét, valamint a szenvedéseiben való részesedés közösségét."


(Filippieknek írt levél, 3:10, angol fordítás szerint)
 
A "közösség" és a "szenvedés" szavak nem igazán illenek egymáshoz. Az egyik szó kényelmet és vigaszt sugall, míg a másik fájdalmat. Isten mégis összekapcsolja ezen szavakat, azt a tényt érzékeltetve, hogy a legmélyebb közösséget Ővele a szenvedésben találjuk meg.

A "közösség" nem klubbot jelent, és nem is az elit hívők zárt körét. Sőt ne is egy magasabb szinten lévő, célba ért, szuper-lelki szentekre gondoljunk a "közösség" szó hallatán. Mert ennek a kifejezésnek a görög megfelelője, koinonia, mely egyszerűen azt jelenti, hogy "természetfeletti társulás Krisztussal". Csodálatos rejtély, hogy Jézus miként tudja átérezni fájdalmunkat.


Amikor fájdalmat hordozok, amikor fizikai gyötrelmeket kell megélnem a sérülésemből adódóan, amikor lelkileg kínlódom, Jézushoz futok. A szenvedés közösségében tudom, hogy személyesen átérzi gyötrelmeimet. Ha elesnék is, Ő mellettem van, hogy megtartson engem. És amikor karjaiban pihenek, gyakran a következő szavakat szoktam énekelni:

Bűntől terhelt életemben talált meg Jézus,
Szívem fájdalommal volt teli,
Jézus erős szerető karjaival körbevont,
Majd megmutatta számomra az utat.
Senki sem szeret úgy mint Jézus,
Nincs hozzá hasonló jó barát,
Senki más nem tud a bűntől megszabadítani,
Mert Ő így gondoskodik rólam!

Köszönöm Jézus a szerető, bensőséges kapcsolatot, melyet a szenvedésben való közösségben találhatok meg. Áldalak azért, mert mindig alám nyúlsz, amikor elesem, és szerető karodban tartasz fájdalmam idején.

 


(Forrás: Joni and Friends, Daily Devotional, The fellowship, http://www.joniandfriends.org/daily-devotional/)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések