Ne mondjátok azt, hogy én is keresztre feszítem Istent!

 Mert aki meghalt, az meghalt a bűnnek egyszer s mindenkorra, aki pedig él, az az Istennek él.
(Rómaiakhoz írt levél 6:10)

A balesetem után kizavartam egy barátnőmet a szobámból ezeket a szavakat ordibálva: "Nem akarlak többé látni!" Szeretném azt hinni, hogy dühkitörésem a gyógyszerek hatására történt, vagy a borzalmas fájdalomnak tudható be, amit az ideg szálaim újraéledése miatt éreztem. Persze, szeretnék ezen kifogások mögé bújni, de sajnos ezek csak kifogások. Mert én tényleg kimondtam ezeket az iszonyatos szavakat. És nem csak ezeket, hanem ennél sokkal többet is.

Amikor a fájdalmam enyhülni kezdett, rádöbbentem, hogy leginkább Istenre voltam mérges. De hát hogyan csaphattam volna oda egy láthatatlan személynek? Hogyan törölhettem volna orron olyat, akit nem tudtam elérni? És mivel közvetlenül nem hadakozhattam Istennel, embereken keresztül igyekeztem harcolni Vele - így hát, ha egy barát túlságosan erőszakosan prédikált nekem, vagy ha egy ügyetlen nővér az ágytálat a rácsnak ütötte, elkezdtem szitkozódni. Tulajdonképpen Istenre köpködtem, amikor velük ordítoztam.

Rájöttem arra, hogy a hatalmas és erős Istennek egy érzékeny pontja van: a gyermekei. Az Ő teste. Talán nem tudjuk Istent megfeszíteni, (valóban nem?!) de mindenképpen testének egy részét a keresztre tudjuk vinni éles szavainkkal.

Tehát, mielőtt rádörrennél a testvéredre, emlékezz arra, hogy az egymás iránt érzett méreg és harag tulajdonképpen Isten ellen irányul. Könyörögve kérlek, ne tegyél ilyet! Te és én is már bántalmaztuk Urunkat. Bűneinkkel már keresztre feszítettük Őt. Ne üss több szöget az Ő testébe.


Egy keresztre feszítés elég volt.
 
Úr Jézus! Köszönöm, hogy meghaltál bűneimért. Nincs szükség több kereszthalálra. Ez azt jelenti, hogy a Te erőd megszabadít a bűntől, és szabad lehetek Tested minden egyes részét szeretni. Minden egyes testvéremet a Krisztusban. Ahelyett, hogy Neked fájdalmat okozzak azzal, hogy a testvéremet bántom, kérlek segíts úgy szeretni Téged, hogy a testvéreimet szolgálom.

(Forrás: Joni and Friends Daily Devotionals, Me Crucify God? Never!, http://www.joniandfriends.org/daily-devotional/)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések