Bátorítsuk egymást !

"Egyik a másikat támogatja, és ezt mondják egymásnak: Légy erős! "

 ( Ézsaiás 41,6)

Aki hit nélkül, pusztán lelkesítő szándékkal mondja a másiknak: "Légy erős! Ne hagyd el magad! Vedd kézbe a dolgaid! Gondolj át mindent!", az látszatra támogatóan lép fel, de valójában csak egy légvárat fúj egyre nagyobbra. Hit nélkül nemcsak üresek, alaptalanok, de kimondottan rombolóak az ilyen mondatok. Nem ez az, amire az emberi szívnek szüksége van a bajban. Ettől csak még bénítóbb, nehezebb lesz minden.

Aki viszont az élő Istenbe vetett hittel bátorít így: "Légy erős!", az őrzi a reményt és a lelket a másik emberben. Fontos, hogy a bátorságunknak, kitartásunknak és a reményünknek az oka az a tény legyen, miszerint van egy hatalommal rendelkező, szerető Isten, akit személyesen hívhatunk az életünkbe. Nem egyszerűen összeszorított fogakra van szükség, hanem arra az erőre és bátorságra, amiben az ember Isten ígéretére és útmutatására épít.  
Légy erős a hitedben! Légy rendíthetetlen abban a tudatban, hogy nem vagy magadra hagyva! Aki így bátorít, az maga is hisz a csodás Szabadítóban, és fékezi barátját abban, hogy istentelen, erkölcstelen módokon segítsen önmagán, amivel aztán valóban olyan útra tévedne, amely a teljes csődbe visz.
Legyünk hittel teli bátorítók, akik maguk is hisznek önerejükön túl az Istennel való szeretetközösségben!

 Katona Béla

 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések