Gal, 6:1 így szól: „Atyámfiai, még ha előfogja is az embert (az ember kifejezés általános értelmű és helyettesíthet egyházzal, gyülekezettel, vagy szolgálatokkal, akár önfenntartó intézményekkel is) valami bűn, ti lelkiek, igazítsátok útba az olyant szelídségnek lelkével.” Ha valakit előfog a bűn, talán nem ugyanúgy érti az igazságot, ahogy mi. Talán félreértettek valamit, vagy van valami bizonytalanság a megértés terén, de legyen bármi az ok, nekünk lelkieknek útba kell igazítani az ilyet szelídségnek lelkével
            A lelkiséget nem lehet megítélni bizonyos alapvető hitelvek alapján. Nem azok a lelkiek, akiknél van az igazság és másoknak tanítják. A lelki nem azt jelenti, hogy tudok beszélni a próféciákról. Ezt még az ördög is meg tudja tenni. A szöveg így szól: „ti lelkiek” és nem azt mondja, hogy ti nagy tudásúak. Túl sokan gondoljuk úgy, hogy mivel ismeretünk van, mennünk kell, és ki kell igazítanunk másokat. De amikor ezt tesszük, elvétjük a lényeget.
            Lelkinek lenni azt jelenti, hogy az Isten Lelkének uralma alatt vagyunk és életünk Isten vezetése alatt áll a Vele való élő, lüktető, pillanatról-pillanatra való közösség által. „A szelídségnek lelkével” pedig azt jelenti, hogy az énünket halálra adtuk és másokért munkálkodunk, nem törődünk azzal, hogy megsebeztek, hogy megbántottak, csak az elveszett lélekkel törődünk.
 (Jim Hohnberger)



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések