Visszaszerzett álmok 3.


"Hanem hirdetjük, amint meg van írva: „Amit szem nem látott, fül nem hallott, és ember szíve meg sem sejtett”, azt készítette el az Isten az őt szeretőknek."
1Korinthus 2:9 HUNB


"Mert amennyivel magasabb az ég a földnél, annyival magasabbak az én utaim a ti utaitoknál, és az én gondolataim a ti gondolataitoknál."
Ézsaiás 55:9 HUNB

A hitünk nem tesz bennünket immunissá, azaz ellenállóvá az élet nehézségeivel szemben. Hívőket is bocsátanak el a munkahelyükről, nekünk is összetörhet a szívünk, mi is veszítünk el szeretett családtagokat vagy barátokat túl korán.


Az is előfordul, hogy álmaink valóra válására várunk, és csak várunk, és csak várunk... Olyan álmokéra, mint például egy gyermekáldás, egy házastárs, egy kapcsolat helyreállása, egy szerettünk gyógyulása vagy függőségből szabadulása, vagy egy munkahelyi előléptetés. Szívünk időnként szinte megszakad a még meg nem kapott dolgok utáni vágyakozó várakozás okozta fájdalomtól. Ez a várakozás esetenként annyira hosszúra nyúlik, hogy reménységünk elkezd zsugorodni, sőt, talán le is mondunk álmainkról fájdalmunk enyhítése érdekében.


Istennek fontosak az álmaink. Sőt, mindannyiunk szívébe helyez is Isten-álmokat. Amikor azonban egy álom fontosabbá válik Istennél, az álmom Tervezőjénél, az álom bálványommá válik.


Már két éves koromban eldöntöttem, hogy híres színésznő leszek. Gyermekként órákat töltöttem a tükör előtt, különböző filmszereplők bőrébe bújva. A gyermekkoromban ért bántalmazások és traumák azonban eltérítettek álmaimtól, beleértve a színészkedést is. Amikor aztán Jézusra találtam, úgy döntöttem, újra próbálkozom a színészettel.


Voltak is felkéréseim, és élveztem a karrierépítést, de hamarosan ráébredtem, hogy Isten álmai nem egyeznek azokkal az álmokkal, amelyeket én próbáltam elérni.


Az igazság az, hogy a színészkedés iránti szeretetem részben arról szólt, hogy szerettem volna értékesnek és fontosnak érezni magamat. Isten azonban azt akarta, hogy értékemet Őbenne találjam meg, nem pedig a másoktól kapott elismerésben és odafigyelésben, amelyet színésznőként kapnék. Azt is elkezdtem megérteni, hogy Isten a múltam és az abból fakadó fájdalom segítségével akar reménységet és szabadulást adni másoknak is.


Ennek nyomán elkezdtem követni az én Isten-álmomat, amelynek eredményeként 2003-ban megalapítottam a „Treasures” (Kincsek) nevű szervezetet, mellyel szexuális bántalmazás és szexkereskedelem áldozatainak nyújtunk segítséget és támogatást. Naponta látom, amint életek változnak meg annak következtében, hogy eldöntöttem, követem az én Isten-álmomat. Ha annak idején tovább űzöm a színészkedés álmát, vagy helyesebben, hagyom, hogy bálványként szolgáljon életemben, elmulasztottam volna azt az álmot, amelyet Isten szánt nekem.


Mindannyian fontosak vagyunk Isten számára, és álmaink is fontosak Őneki, olyannyira, hogy hajlandó venni a fáradtságot arra, hogy a saját akaratunk hajszolásából minket az Ő jó terveinek útjára tereljen.


Isten a te életedre is megálmodott valamit. Lehet, hogy már az Isten-álmod útját járod, de az is lehet, hogy valami egészen váratlant készít Isten számodra. Hiszem, hogy ha álmaidat és terveidet tárt karokkal ajánlod Istennek, megbízva az Ő döntéseiben, akkor el is fog vezetni téged mindannak teljességébe, amit Ő tervezett neked.







 

 

Forrás:
Youversion - Biblia alkalmazás
Dreames redeemed - 7 day devotional by Harmony ( Dust ) Grillo
https://www.bible.com/hu/reading-plans/18054/day/3?segment=0
Fotó: pixabay.com

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések