Ne veszítsd el a hited bármi történjék is

 Aki pedig mindent megtehet sokkal bőségesebben, mint ahogy mi kérjük vagy gondoljuk, a bennünk munkálkodó erő szerint: azé a dicsőség az egyházban Krisztus Jézus által nemzedékről nemzedékre, örökkön-örökké. Ámen. Efezus 3:20‭-‬21


Egy teknős jelent meg az ajtónk előtt. El kell, hogy mondjam, ez volt a legaranyosabb teknős, amit valaha láttam.

Eleinte teljesen beborította a kosz, de a két gyermekem fogott egy nedves törlőrongyot és teljesen letakarították. Így máris elegánsabbnak tűnt. Az arany sávjai ragyogtak és úgy tűnt boldog az új otthonában, amit a gyermekeim egy műanyag dobozban rendeztek be neki. 15 percenként rohantunk az ablakhoz megnézni, hogy mit csinál az új kis állatunk.

Viszont tudtam, hogy nem maradhat nálunk örökre. Egyre hidegebb lett kint az idő, ráadásul nagy ragadozó madarak és állatok éjszaka élelmet keresnek. A szívem nem akarta elfogadni, hogy nem tarthatjuk meg, de szóltam a gyerekeknek, hogy muszáj szabadon engednünk.

Másnap összegyűltünk a doboza körül. A fiam lerakta a fűre és a kis teknős lassan elindult, mire észbe kaptunk volna már el is tűnt. Nem maradt szem szárazon.

Ahogy ott álltunk a fiam gyászoló-síró hangon azt motyogta: ,,Istenem kérlek, adj nekem egy másik teknőst."

Sajnáltam a kis fiam. Tudtam milyen érzés elveszíteni valamit. Fáj búcsút inteni azoknak akiket szeretünk. Fáj, amikor szeretnénk valamit, de nem lehet a miénk. Nem gondoltam, hogy bármennyi esély van arra, hogy az imájára választ kapjon, egészen egy hétig, amikor is a fiam beviharzott a házba és azt kiabálta: ,,Anya, gyere ki! Van egy meglepetésem."

Ott álltam döbbenten, mert nem egy, hanem két teknős volt a lábtörlőmön.

A kis fiam buzgó imádsága életre kelt. Isten nem csak megválaszolta az ő imáját, hanem többszörösen megadta a kérését. A fiam vesztéségéből Isten nyereséget alkotott.

A gyermekem ahelyett, hogy elvesztette volna a hitét, életet talált. Többet mint lehetséges volt. Isten egy ,,sokkal bőségesebb" ajándékot adott a fiam kezébe.

Mikor tapasztaltál veszteséget? Milyen módon szeretnél, remélsz és imádkozol? Legyőzöttnek vagy letörtnek érzed magad?

Kedves barátnőm, ajánlhatok neked egy friss bátorítást? Ne veszítsd el a hited. Egy hatalmas és mindenható Istent szolgálsz-aki ismer. Azt az Istent szolgálod, akié ,,ezernyi hegynek minden állata" (Zsoltárok 50:10). A Királyt szolgálod, akinek jó terve van. Nem számít, hogy az áldás nagynak tűnik, vagy túl kicsinek, biztos lehetsz benne, hogy a te Istened jót készít számodra. Csak tartsd Rajta a szemedet. Csak bízz benne.

Aki pedig mindent megtehet sokkal bőségesebben, mint ahogy mi kérjük vagy gondoljuk, a bennünk munkálkodó erő szerint: azé a dicsőség az egyházban Krisztus Jézus által nemzedékről nemzedékre, örökkön-örökké. (Efézus 3:20‭-‬21)
 
Istennek ma is meg van az ereje, hogy bőségesen megajándékozzon bennünket. Istennek ma is meg van az ereje ahhoz, hogy megadja a kéréseinket.
Istennek ma is ereje van, hogy többet adjon, annál, amit el tudunk képzelni. Legyél bátor. Folytasd az imádkozást. Higgy továbbra is. Isten meg fogja mutatni magát, csak nem feltétlen úgy, hogy először elképzeltük, vagy elvártuk. Sokszor így múlja felül a képzeletünket.

Drága Uram, adj szemet, hogy lássam a jóságod. Adj erőt a várakozásban. Adj reményt az utamon. Jézus nevében, Ámen.

                                             


(forrás:girlfriendsingod.com
Kelly Balarie-No Matter What, Don't Lose Hope!
fotó:pinterest.com)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések