Isten erejének megtapasztalása

Az Úr, az én Uram ad nekem erőt; olyanná teszi lábamat, mint a szarvasokét, és magaslatokon enged járni engem. (Habakuk 3:19a RÚF)


Minden reggel, amikor az ébresztőm megszólal, választás előtt állok: kicsit hamarabb kelek fel, hogy időt töltsek Istennel és az Ő Igéjével, vagy egy kicsit tovább alszok. A lelkem vágyakozik az Istennel való közösségre, de a testem esedezik még fél óra alvásért.

Amire rájöttem az idő múlásával, az az, hogy amikor reggelente azt választom, hogy Istennel töltök időt, az én kis csendes, kora reggeli randevúmat vele, Ő érzelmi, mentális és lelki erőt ad nekem, ami hiányzik, ha az ágyban maradok.

Az Ótestamentumban Habakuk próféta is rájött, hogy ha Istennel tölt időt, hatalmas belső erőt kap Tőle.

Habakuk egy krízis közepette volt. Tudta, hogy Júda népe közelgő babilóniai támadással szembesül, amiért nem volt hajlandó megbánni bűnét, Isten többszöri figyelmeztetése ellenére. Megkérdőjelezte és vitatkozott Isten tervével, mert Ő istentelen nemzetet kívánt használni népének fegyelmezésére.(Habakuk 1:12-17)

Habakuk azt is megengedhette volna magának, hogy a frusztráció és a félelem eltávolítsa őt Istentől. De ő Inkább azt választotta, hogy keresni fogja Istent és várni fog a Válaszára. (Habakuk 2:1)

Valamikor mindannyian krízissel találjuk szembe magunkat. Félelmek és váratlan idő- és energiaigények kísérik gyakran életünket. Lehet, hogy túlterheltnek, dühösnek vagy zavartnak érezzük magunkat az események fordulatától, ezért az Istennel töltött időt a háttérbe tesszük. De ilyen helyzetekben még fontosabb, hogy a szívünk összhangban legyen Vele.

Figyelj az Ő hangjára. Mit akar mondani? Milyen igazságot akar veled megtaníttatni?

Ha Isten Igazságában megalapozódunk, és dicsérjük Őt azért, aki Ő, akkor inkább az Ő személyére összpontosítunk, mint a problémára. Isten múltbeli hűségének felidézése bátorságot hoz a jelenbe.

Amikor átadjuk magunkat az Ő útjainak, még akkor is amikor nem értjük Isten munkálkodását, belső békét kapunk. És ha az örömöt választjuk mindenek felett, az magabiztosságot ad a mindennapok forgatagában, tudva, hogy Isten kézben tartja az eseményeket.

Mennyei Atyám, köszönöm hogy erőt adsz nekem, a legnagyobb szükségemben. Kérlek segíts nekem, hogy az igazság által éljek, amikor kihívásokkal találom szembe magamat. Jézus nevében, Ámen.


kép: saját

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések