Őrizd meg

„Elmentek tehát sietve, és megtalálták Máriát, Józsefet, és a jászolban fekvő kisgyermeket. Amikor meglátták, elmondták azt az üzenetet, amelyet erről a kisgyermekről kaptak, és mindenki, aki hallotta, elcsodálkozott azon, amit a pásztorok mondtak nekik. Mária pedig mindezeket a dolgokat megőrizte, és forgatta a szívében.” ‭‭Lukács‬ ‭2:16-19‬

„Ezeket azért mondom nektek, hogy békességetek legyen énbennem. A világon nyomorúságotok van, de bízzatok: én legyőztem a világot.”” ‭‭János 16:33


Volt egy pillanat a Szenteste forgatagában, amelyről a Biblia azt jegyzi, hogy „Mária pedig mindezeket a dolgokat megőrizte, és forgatta a szívében.” Képzeljük el Máriát, ahogy hátrál egy lépésnyit, majd megpróbál feldolgozni minden egyes részletet. A kisfia megérkezett. József még mindig mellette volt. Pásztorok jelentek meg, akik Jézus születésének örvendező angyalokról meséltek, s nem bírták ki, hogy az egész városnak elújságolják mindezt. Mindenki az ő Fia születésének csodáját ünnepelte. Isten hűségének egy drága pillanata volt ez, melyet Mária megőrzött a szívében.

Az ember okkal őriz meg dolgokat. Eljön az idő, amikor felhalmozott készleteinkhez kell fordulnunk, hogy boldogulni tudjunk a szükség idején. Ismerve a Messiás áldozatáról szóló próféciákat, Mária valószínűleg tudta, hogy az ő drága gyermekének egy nap majd elképzelhetetlen szenvedéseken kell keresztülmennie. Amikor a kereszt lábánál állt, amelyre éppen Fiát feszítették, bizonyára fel kellett idéznie minden egyes emléket Isten hűségéről, hogy továbbra is hinni tudjon Jézus feltámadásának ígéretében. Legnagyobb fájdalmának pillanatában elővehette azon bizonyítékok gyűjteményét, melyek igazolták, hogy Isten véghez viszi, amit ígért.

Amikor Isten hűségének „hegytetős” időszakait éljük, meg kell őriznünk az élmény valóságát későbbre. A János 16:33-ban Jézus egyértelművé teszi, hogy „A világon nyomorúság[unk] van.” Hozzáteszi azonban, hogy bízzunk, mert Ő legyőzte a világot. Életünk legnehezebb pillanataiban emlékeznünk kell Jézus győzelmére, és fel kell idéznünk miként mutatta már meg nekünk az Ő jóságát. Amikor megtapasztalod Isten hűségét életedben, hátrálj egy lépésnyit, és kincsként rejtsd el és őrizd meg a szívedben. Idézd fel gyakran! Ahogyan Mária, te is képes leszel majd átvészelni a legkeményebb napokat.


Imádság: Atyám, dicsőítelek hűségedért, melyet saját szememmel láttam, és nem akarom elfelejteni. Segíts tudatosan megőriznem szívemben azokat a pillanatokat, amikor betartod az ígéreteidet, hogy a nehézségek idején a hitem erős maradjon.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések